Steaua pune bazele unei echipe feminine de handbal

Proiectul ”Talentul este cheia!” se extinde la … feminin. CSA ”Steaua București” a încheiat un contract de colaborare cu Clubul Sportiv Școlar nr. 6, în vederea dezvoltării proiectului demarat în urmă cu un an de clubul militar și coordonat  de fostul handbalist Viorel Mazilu.

Acesta este de părere că la CSS6 sunt unele dintre cele mai bune fete, care, în viitor, vor face parte din prima generație de handbaliste steliste senioare. ”Este o premieră pentru Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București”, care nu a mai avut până acum echipă de handbal feminin. Am constatat, în timpul selecțiilor făcute pentru proiectul ”Talentul este cheia”, că fetele sunt extrem de ambițioase și muncitoare și este o adevărată plăcere să lucrezi cu asemenea sportivi, mai ales când ne gândim că au o vărstă fragedă. De la Clubul Sportiv Școlar  nr. 6 vom selecta fete cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, acestea din urmă reprezentând baza pentru viitoarea echipă de senioare care, sperăm noi, se va forma în 3-4 ani”, a mărturisit Viorel Mazilu.

Colaborarea între cele două instituții a fost parafată de președintele CSA ”Steaua București” George Boroi și directorul CSS6, Ionică Iordan. Cei doi oficiali sunt foarte încrezători în acest demers. ”Proiectele pe termen mediu și lung sunt cele construite serios. Și, tocmai de aceea, am susținut de la început programul coordonat de Viorel Mazilu, care se întinde pe o perioadă de 25 de ani. Trebuie să revenim la ideea de a ne crește sportivii. Prin aceste pepiniere, nu doar că dezvoltăm o bază solidă de selecție pentru echipele de seniori, dar acești copii cresc cu un anumit spirit de luptător. Cei mai mulți dintre sportivii care s-au format la Steaua au caractere deosebite și au rămas fideli culorilor clubului, chiar și după ce și-au încheiat cariera de performanță. La fel vor crește și  aceste fete, care au în față o carieră de succes”, a declarat președintele CSA  ”Steaua București”, George Boroi.

Convenția de colaborare se întinde pe o perioadă de 8 ani, practic două cicluri olimpice.

sursă text: csasteaua.ro

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.