Afla cei 5 pasi minutiosi in planificarea designului interior al unei constructii

Afla cei 5 pasi minutiosi in planificarea designului interior al unei constructii

Seria DA

Conceptul de a planifica intreagul spatiu locuibil in functie de nevoi si de mediu a devenit ideal in aceste timpuri in care fiecare proprietar de locuinte mizeaza pe ecologie, dar si pe durabilitate. Cu alte cuvinte, daca esti proprietar al unei case sau al unui depozit si vrei sa dezvolti un climat propice unei activitati, este bine sa ai in vedere pasii de mai jos.

Cu ajutorul unei planificari riguroase vei obtine cel mai bun raport calitate – costuri, ceea ce inseamna ca noul spatiu va avea si mai mult caracter personal. In timp ce ai in vedere planificarea si redecorarea constructiei, opteaza si pentru contractarea unor muncitori, meniti sa aiba grija de planificarea si indeplinirea proiectului ca la carte.

Cei 5 pasi minutiosi necesari in planificarea constructiei

Conceptul de a planifica intregul proces de design al unei constructii incepe cu proiectul si cu implicarea personala in obtinerea unei constructii finale solidificate, in aceeasi masura in care sa inspire confort si lejeritate.

 

TehnoSeria Blogia din ziua de azi iti ofera atat de multe avantaje, mai ales ca internetul te poate ajuta cu o multime de sfaturi pentru ca spatiul de birou sau cel de domiciliu sa fie util, functional si sa ii permiti aerului sa circule, ventiland incaperea. In acest mod, oamenii se pot concentra si pot lucra mult mai eficient.

  1. Analizeaza-ti cerintele. Este destul de important sa ai in vedere domeniul pe care vei opera in momentul in care te decizi sa transformi un spatiu intr-o cladire industriala sau un birou de afaceri. Ai in vedere tipul de afacere pe care te vei dezvolta si vezi care sunt cerintele pentru a pune totul in functiune: materiale tehnologice, materiale umane, materiale de constructie, mobilier, echipamente si accesorii de decor.
  2. Daca destinatia spatiului este un birou, atunci este importanta dimensiunea acestuia. Daca ai in vedere ca spatiul sa fie alocat pentru un depozit sau un atelier, atunci fii sigur ca te ghidezi dupa tendintele actuale ale dezvoltarii unei afaceri. Spatiul nu trebuie sa fie o piedica ce opreste conlucrarea eficienta a personalului angajat, de aceea, trebuie sa creezi mediul confortabil de care tu si angajatii tai veti avea nevoie.
  3. In timpul designului constructiei ia in vedere iluminatul si aerisirea. Un mediu murdar nu doar ca este deprimant, ci ingreuneaza, de asemenea, si productivitatea. O fereastra cu lumina naturala este intotdeauna o idee buna. Montarea unui ventilator centrifugal in linie este o alta idee excelenta pentru a aerisi si optimiza calitatea aerului circulat. Echipamentele de ventilatie si cele electrice trebuie sa fie verificate periodic. Ce ai de facut in acest caz? Analizeaza toate locurile unde se regasesc aceste produse spre vanzare si opteaza pentru cele mai bune echipamente.
  4. Utilizarea spatiului in functie de activitati. Daca te-ai decis ca vei face o firma de mobila sau vei opta pentru un sediu de birouri, atunci fa spatiul disponibil cat mai util. Biroul personalizat va arata mai sistematic si mai organizat.

Ce trebuie sa eviti in aceasta etapa de planificare? Ai grija sa iei in considerare evitarea unui volum mare de mobilier plasat pe pereti si mizeaza pe mobilier cat mai compact. Nu uita nici sa iei in considerare instalarea unor rafturi superioare sau etajate, incat sa utilizezi spatiul vertical al camerei pentru a obtine mai mult loc pentru deplasare si depozitare.

Cu siguranta camera nu trebuie sa fie inghesuita si nici nu trebuie sa fie fie arhiplina de documente si dosare, pentru ca ar afecta eficienta si productivitatea celor care vor lucra acolo. In functie de dimensiunea disponibila pentru afacere, ia in considerare si amplasarea unei canapele, incat invitatii sau viitorii clienti sa se simta confortabil ori de cate ori vor pasi pragul sediului de lucru.

  1. Spatiu personalizat sau standard? Cel mai dificil este sa te decizi daca acest spatiu va prinde conturul personalizat sau va fi unul standard. Vei achizitiona stickere de perete pentru motivarea angajatilor? Vei colora peretii in nuante menite sa inspire viata? Vei pastra un ton sobru al spatiului sau te vei gandi sa il personalizezi cu cateva tablouri, obiecte spirituale sau alte lucruri ce te vor motiva pe tine si echipa ta in momentele de stres?

 

Daca vrei sa ai parte de un spatiu confortabil, atunci poti adopta si o muzica linistitoare pe fundal, un sistem de pauze sau un sistem de usi din sticla, pentru mai multa transparenta. Cu siguranta nu uita nici de igienizare si opteaza pentru cosuri de gunoi pentru a mentine totul curat si ordonat.

Aerisirea incaperii? Cu siguranta un raspuns afirmativ pentru fiecare spatiu utilizat

Probabil te vei intreba daca este necesar sa instalezi un ventilator centrifugal in linie sau un ventilator de perete in spatiul destinat desfasurarii unei afaceri. Cu siguranta raspunsul il cunosti deja si nu poate fi decat unul afirmativ. Da, este necesar ca fiecare camera a depozitului, a biroului sau a uzinei in care iti desfasori activitatea sa fie aerisita. Circulatia aerului permite ca fiecare componenta sa se raceasca, sa intre in parametri normali de functionare si sa redea siguranta angajatilor.

Nu vrei sa ai parte de angajati care se plang de mediul neigienic de munca sau de echipamente defecte din cauza lipsei de aer curat. Cel mai bine este sa ai incredere in Provent, care iti poate oferi o gama variata de echipamente, ideale pentru domeniul industrial, pentru cel civil, echipamente inserate precum generatoarele de aer cald sau aplicabile in domeniul HORECA. Investitia va fi una binemeritata, iar profitul afacerii tale va creste considerabil.

Activitati industriale mult mai sigure

Datorita procesului de ventilatie al aerului interior si al aportului de aer proaspat, instalatiile si mecanismele industriale asigura conditii optime de puritate si de functionare corespunzatoare activitatii intreprinse. Cu aceste motive si activitatea intreprinsa de om devine mai sigura, prin indeplinirea unor conditii ce tin de atmosfera prielnica, evitarea inhalarii aerului poluat sau cresterea productivitatii muncii la nivelul organizatiei. Acesti indicatori se aplica in cazul spatiilor industriale sau halelor si depozitelor.

Pentru spatiile mici, precum birourile si apartamentele se impune un sistem de ventilatie ideal pentru fiecare proces tehnologic aplicat. Astfel, eliminarea aerului viciat se va realiza in parametri normali, iar un singur ventilator centrifugal va reusi sa indeplineasca cerintele procesului de ventilatie. Acum, niciun birou sau spatiu nu va detine noxe, miros de tigara, miros de combustibil ars sau senzatia de aer ingreunat si plin de particule de praf si mizerii. Aerul va fi curatat si eliminat prin cele mai sigure procese.

Cu alte cuvinte, este destul de important ca spatiul pe care l-ai amenajat si l-ai planificat pentru o afacere sa fie suplimentat de elementele prezentate. In plus, nu doar ca vei avea un profit in crestere de la un an la altul, dar vei avea parte si de conditii favorabile pentru trai, pentru munca si pentru ca intreprinderea sa functioneze in conditii legale.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.