Fiecare om are viata pe care si-o alege

Din momentul in care paseste in maturitate, fiecare om are viata pe care si-o alege. Prezentul tau este o consecinta directa a deciziilor si alegerilor tale din trecut, la fel cum viitorul tau va fi o reflectie a personalitatii, gandurilor, actiunilor si atitudinilor tale de acum.

Este inutil sa cauti vinovati sau responsabili pentru felul in care arata viata ta. Parintii tai au facut atat cat au putut si nu are niciun sens sa traiesti cu resentimente sau sa vrei sa schimbi trecutul. Nu se poate. Dar poti sa iti schimbi prezentul si asta este tot ce conteaza.

Oamenii pe care i-ai intalnit pe drumul tau si-au urmarit propriile lor interese si cumva este normal sa fie asa. Stiu ca e neplacut sa iti spun asta, insa este responsabilitatea ta sa stai cu ochii deschisi si sa iti trasezi limite si granite clare si ferme de interactiune cu cei din jur. Daca simti ca te-au nedreptatit, invata lectia si indeparteaza-te de ei. Treci peste, iarta, dar invata ceea ce ai de invatat. Pana la urma, fiecare om are in primul rand o datorie fata de sine insusi sa isi caute fericirea si la fel ai si tu. Daca te-ai lasat mintit, inselat, manipulat, folosit, a cui crezi ca este responsabilitatea? A ta, chiar daca nu vrei sa accepti asta.

Societatea este un concept abstract. Ea nu exista, ci este formata din indivizi – din persoane ca mine si ca tine. Nu poti sa schimbi „societatea”, dar te poti schimba pe tine si la fel pot sa fac si eu. Insa, alegerea este din nou la fiecare dintre noi. Daca tu te schimbi, societatea se schimba si ea. Sau poti alege sa traiesti in alta societate, cu ale carei valori rezonezi mai mult.

Tot ceea ce ti se intampla este o consecinta a alegerilor si deciziilor tale. Schimbarea se poate produce doar daca tu iti asumi intreaga responsabilitate pentru viata ta. Da, chiar si daca ai un accident, asuma-ti faptul ca tu ai ales sa mergi pe acea strada.

Viata este mult mai simpla si te simti cu adevarat puternic cand preiei fraiele vietii tale. Din greseli inveti, incercarile te fac mai intelept, problemele vin intotdeauna insotite de solutii. Dar nu poti sa faci nimic daca tu te crezi o victima a altora sau a circumstantelor. Acest tip de gandire este o consecinta a pasivitatii tale si duce inevitabil la esec.

Vrei sa traiesti altfel? Asuma-ti pe de-a-ntregul viata ta, munceste din greu pentru ceea ce-ti doresti si nu mai plasa niciodata responsabilitatea vietii tale in exteriorul tau. Acest tip de atitudine este precursorul succesului.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.