Emisiile reduse nu sunt reale

Scandalul emisiilor de noxe, este o uriașă ipocrizie, iar faptul ca mai toate companiile fac orice ca să pară verzi, dar să nu schimbe nimic, nu e nici pe departe problema principală aici.

În loc să ne propunem ca să avem mai puține mașini, politicile actuale vor mașini la fel de multe cu emisii mai puține. Convingem oamenii să-și schimbe periodic mașinile în numele mediului și chiar cheltuim banii din taxele de mediu ca să ușurăm acest proces, fără să ne gândim la cât de poluant este procesul de producție și în final am putea să ne trezim per total cu emisii mai multe. Asta, ca să aflăm că emisiile reduse nu sunt reale, sunt doar niște manipulări de soft.

Însă în continuare problema este că nu avem curajul să spunem stop pentru dezvoltarea proastă de până acum și să regândim tot sistemul.

Un sistem care calculează costul traficului și a noxelor raportat pe sistemul de sănătate publică, un sistem care încurajează alternativele față de mașini, fie că vorbim de trafic pietonal, de bicicliști sau de mijloace de transport în comun, un sistem în care infrastructură nu înseamnă doar drumuri pentru mașini și în care este încurajat și premiat acel om care alege să fie mai atent la sănătatea lui, care se mișcă mai mult și poluează mai puțin.

Putem să ne legăm de emisii din soft, dar atâta vreme cât există deja locuri pe această planetă unde se comercializează aer, cred că trebuie să vedem mult dincolo de această problemă punctuală și să ne apucăm de schimbat.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.