Autostrada Sibiu – Pitești figurează în Master Planul General de Transport (MPGT) ca prioritate zero

Autostrada Sibiu – Pitești figurează în Master Planul General de Transport (MPGT) ca prioritate zero, astfel că va fi construită în perioada de implementare a proiectelor 2014-2020, proiectul fiind evaluat la aproximativ 1,6 miliarde euro, potrivit Ministerului Transporturilor (MT)”

„Autostrada are o lungime de 120 de kilometri, din care 20 de kilometri sunt în zona de munte. Proiectul este evaluat la 1,6 miliarde euro, fără TVA, iar execuția lucrărilor este prevăzută în perioada 2017-2020”, se arată intr-un comunicat al MT, transmis, joi, AGERPRES.

Ministerul Transporturilor precizează că va întreprinde toate demersurile necesare în vederea finalizării proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești până în anul 2020, acesta fiind „prioritar pentru infrastructura rutieră din România, urmând să deservească în condiții bune, traficul de tranzit internațional, de mărfuri și persoane”.

Până în prezent, au fost parcurse mai multe etape. Astfel, în data de 11 februarie 2015, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a desemnat câștigătorul pentru contractul Revizuirea/Actualizarea Studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu — Pitești, acesta fiind Asocierea Spea Ingineria Europea SA Milano Italia Sucursala București — Tecnic Consulting Engineering Romania SRL.

În urma desfășurării procedurii de achiziție publică, Revizuire/Actualizare Studiu de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitești, a fost formulată o contestație în data de 23 februarie 2015 la rezultatul procedurii emis de către CNADNR. Contestația se află în soluționare la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.