Simona Halep: „A fost cel mai mare meci din viața mea”

Serena Williams, lider absolut al tenisului feminin, a fost spulberata de Simona Halep, intr- un meci extraordinar.

Halep, aflata pe locul patru in lume s-a calificat in semifinalele Turneului Campioanelor, de la Singapore, dupa o demonstratie de tenis sublim: 6-0, 6-2 in fata Serenei Williams.

Simona Halep, a facut ieri cel mai bun meci al carierei, zdrobind-o pe cea mai titrata jucatoare aflata inca în activitate, care se afla de 88 de sapatamaani pe prima pozitie a clasamentului WTA.

Meciul a fost, în esență, un nou episod dintre trecutul și viitorul tenisului mondial.

Serena Williams a ales, așa cum face în fiecare meci, serviciul. Însă principala sa armă a trădat-o azi aproape de fiecare dată. Americanca în vârstă de 33 de ani a greșit enorm, în timp ce Simona a lovit exact (o singură eroare neforțată în primul set), și-a păstrat calmul și a făcut spectacol.

Prima manșă a durat doar 20 de minute, iar Simona i-a permis americancei să pună doar nouă puncte pe tabela de marcaj. Williams a comis mai mult de o greșeală neforțată pe minut în prima parte a duelului.

Cu toate că nu pierduse niciodată în fața româncei în carieră, Serena a dat semne că este pe teren abia în al nouălea game al meciului, pe care l-a câștigat cu destule emoții, evitând primul eșec la zero din remarcabila ei carieră.

Williams a început să forțeze, însă Simona a rezistat extraordinar și s-a desprins la 3-1, după primul game mai dificil pe propriul serviciu.

Serena a schimbat de trei ori rachetele în meci, dar ele au fost problema azi. Simona a câștigat din nou pe serviciul adversarei și apoi a închis meciul, zdrobind toate șansele de break ale redutabilei sale adversare.

”A fost cel mai mare meci din viața mea. Nu știu cum să exprim în cuvinte. Sunt foarte fericită. Le mulțumesc prietenilor mei, fără ei n-aș fi reușit”, a spus Simona Halep după meci.

Cu toate că o zdrobise și pe senzația canadiană Eugenie Bouchard (20 de ani) în prima partidă, Simona Halep a avut nevoie de doar o oră și cinci minute pentru a zgudui lumea tenisului.

Pentru tânăra din România urmează ultimul meci al Grupei Roșii, cu Ana Ivanovici, din Serbia, și apoi semifinalele super-competiției din Singapore.

Simona Halep a arătat că rămâne poate singurul lucru bun din România și că o așteaptă un viitor minunat într-unul din cele mai competitive sporturi din lume.

Un gând despre “Simona Halep: „A fost cel mai mare meci din viața mea”

  1. Pingback: Simona Halep- locul 3 in clasamentul WTA | e-provincia

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.