Perfectiunea, un ideal?

Perfectiunea umana este un ideal spre care putem (sau nu) sa tindem sau macar sa visam.
In opinia mea, desavarsirea noastra ca fiinte umane, pe cat mai multe paliere, reprezinta un scop in sine al existentei noastre.

Blazarea, plictiseala existentiala, depresia si lipsa de sens, provin de cele mai multe ori din refuzul nostru de a ne depasi constant propriile limite (auto)impuse.

Ne multumim cu felul in care aratam – desi nu ne place corpul nostru, ne multumim cu situatia materiala sau sociala – pentru ca nu credem ca putem mai mult, ne complacem in relatii disfunctionale sau toxice – deoarece nu credem ca putem gasi ceva mai bun, avem ganduri si trairi negative si nu facem nimic ca sa le depasim – pentru ca asa suntem noi si asa am fost dintotdeauna…

Te regasesti in cele scrise mai sus? Perfect, inseamna ca iti dai voie sa constientizezi

Iar acum gandeste-te ca tot ceea ce scriu eu, si cei ca si mine, sunt mesaje menite sa te trezeasca si sa indemne sa-ti schimbi viata sau acele parti din viata ta de care nu esti multumit.

De asta existam noi – psihoterapeuti, life-coach, speakeri motivationali, lideri spirituali, filosofi, s.a.m.d. – ca sa te ajutam sa constientizezi cum esti acum si sa cauti constant sa evoluezi in asa fel incat sa fii implinit si fericit cu tine insuti si cu existenta ta.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.