O farama dintr-un vis..

Rupt dintr-un vis necunoscut, care se zbate, sa-si inteleaga menirea si rostul pe pamant! Nu sunt nascut din neant, si totusi, sunt un necunoscut chiar si pentru mine insumi!!

In linii mari, imi amintesc trecutul si stiu de unde vin, ce am facut si ce-am gresit, deocamdata nu pot sa dau uitarii. Am 44 de ani, asa ca, dupa legile naturii, mi-am ispasit jumatate din viata, de acum incolo, sunt tot mai aproape de deznodamant. Orice ar fi si orice s-ar petrece, eu voi ramane la acelasi: ”Viata nu este un Picnic!”

Pentru a nu fi interpretat gresit, va reamintesc. Nu am fost si nici nu sunt intruchiparea inteligentei.Mi-am trait viata asemenea unei frunze desprinse de copac, mai bine zis, am urmat pasii destinului fara sa gandesc prea mult, precum frunza care este dusa de vant sau luata de val, cam tot la fel am fost si eu! Bineinteles ca regret nespus de mult tot ceea ce am facut, iar azi,nu mai invinovatesc pe nimeni pentru tot ceea ce am fost, chiar daca ar fi loc de judecata. Sunt ferm convins ca, daca lucrurile s-ar fi petrecut altfel, eu nu as fi fost ceea ce sunt in prezent, iar ceea ce sunt acum, sunt ”aproape” tot ceea ce imi doresc sa fiu.

„A fi om, e lucru mare! A fi domn e o intamplare!” Nimic nu se petrece la voia intamplari, asa ca, acest fapt ar trebui sa ne de gandit mult mai mult ca de obicei.Cum se spune. Planul de acasa nu se prea potriveste cu cel de pe strada, tot la fel este si viata noastra! Daca sunt intr-adevar om, ma simt obligat sa incerc sa dezleg acest mister, care face parte din destinul meu.Sa trec cu vederea peste acest fapt, ar insemna sa fiu din nou asemenea frunzei.

-Ce sunt eu,daca nu stiu cine sunt??!!!!!

La prima vedere, sunt om, deoarece arat ca un om, dar asta nu inseamna ca sunt si Om! Logica Vietii sta ascunsa in cercetarea tuturor lucrurilor, altfel, nu ai cum sa descoperi Absolutul Adevar.
„Slava lui Dumnezeu sta in ascunderea lucrurilor,dar slava imparatilor sta in cercetarea lucrurilor”(Pilde 25-2).Nu interpreta gresit pilda, nu trebuie sa fi neaparat imparat ca sa iti cauti originile din care provii.Marii Intelepti-Tanaimii, ne spun astfel: Fiecare om trebuie sa spuna in sinea lui, pentru mine s-a creat acest univers, din aceste cuvinte simple putem trage o singura concluzie, atat logica cat si rationala, adica: „Fiecare om este un unicat,iar acest fapt da peste cap toate ideologiile religioase inventate de om, crestinism, islam,s.a.m.d

Un judecaor drept nu va da sentinta cu una cu doua, tot la fel ar trebui sa procedeze fiecare om in parte, cel putin noi, generatia de mijloc (40-65), care ar trebui sa fim mult mai deschisi la minte, deoarece am trait in doua epoci, pot spune, iar acest fapt ne poate ajuta sa vedem lucrurile altfel, parerea mea.La scoala m-au invatat ca provin din maimuta, acum mi se spune ca m-am dezvoltat dintr-o explozie de lumina sau alte fluctuatii…spiritual vorbind mi s-a spus sa-l astept pe mosul, care nu a mai aparut niciodata, si mi s-a cerut sa ma inchin la un om(iisus) !! Apropo, o chestie tare interesanta se petrece aci la noi in Romanica,majoritatea autoturismelor au agatate la oglinda retrovizoare cruci si icoane de toate felurile,”logic”,acest fapt ar trebui sa arate ca in respectivul autoturism se afla niste oameni de bine din toate punctele de vedere,deoarece aceasta cruce si icoana semnifica pentru cret[s]tini credinta si moralitate, zic acestia, dar, de la vorba pana la fapta e cale luuuuuuuunga.

Mai intreb pe ici-colo, prieteni, amici sau altte cunostinte:
-Ce semnificatie are crucea pe care o porti atarnata la gat?!!!!
Fiecare imi raspunde in fel si chip, la care eu il intreb din nou:

-Bun, atunci de ce vorbesti vrute si nevrute?

-De ce barfesti?

-De ce hulesti?

-De ce te imbraci atat de provocator?

-De ce iti inseli nevasta sau barbatul?

-De ce te lasi atinsa de alti barbati?

Din moment ce popa si preoteasa se duc la plaja, ce sa mai astepti de la presupusii enoriasi sau mironositele invesmantate ca niste prostituate. Hmm...Realitatea vorbeste de la sine, asa ca..Nu ma judeca ca s-ar putea sa se intoarca impotriva ta …Am zis!

 

Un gând despre “O farama dintr-un vis..

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.