Tainuirea si dezvelirea Fetei Creatorului (1)

Prima tainuire: Fata Lui nu este dezvaluita; adica Creatorul nu se comporta fata de persoana conform cu Numele Sau – Cel Bun care Face Numai Bine. Dimpotriva, El il indurereaza sau il face sa sufere din cauza unui venit saracacios, multi oameni Ii cer sa le inapoieze datoriile, facandu-i viata amara. Toata ziua lui este plina cu griji si necazuri, sau lumea nu-l respecta si are probleme de sanatate. Orice plan pe care il incepe, nu e in stare sa-l duca la bun sfarsit si astfel, este frustrat permanent.

Desigur ca in acest fel, omul nu vede fata buna a Creatorului, ppentru ca el crede ca Creatorul anume este cel care ii face lui aceste lucruri, sau ca pedeapsa pentru pacate, sau pentru a-l rasplati la sfarsit. Aceasta urmeaza versetul ” pe cel pe care il iubeste, Dumnezeu il corecteaza”, si de asemenea ” omul drept incepe prin a suferi, deoarece Creatorul doreste sa-I dea pana la urma o pace mare”.

Totusi, omul nu cade in greseala de a spune ca toate acestea cad peste el datorita unui destin orb, sau de la natura, fara niciun motiv, sau consideratie. Mai degraba, omul se intareste crezand ca prin ghidarea Sa, Creatorul ii produce toate acestea. Cu toate acestea, asta se cheama ca-L vede pe Creator din spate.

A doua tainuire, la care cartile se refera prin tainuire in tainuire, inseamna ca cineva nu poate vedea nici chiar spatele Creatorului. Insa, persoana spune ca a fost parasita de Creator si nu mai vegheaza asupra sa. Persoana incepe sa atribuie soartei oarbe si naturii toate suferintele pe care le simte , astfel ca drumul Providentei devine atat de complex in ochii sai, incat o conduce spre negare.

Asta inseamna (se descrie) ca cineva se roaga si face acte de caritate, dar nu i se raspunde in niciun fel. Si, exact in momentul in care nu se mai roaga, pentru necazurile sale, primeste raspuns. De cate ori depaseste ceva, crede in Providenta si-si imbunatateste faptele, norocul fuge de la el si, din pacate, cade inapoi. Si, cand neaga si incepe sa-si inrautateasca faptele, incepe sa aiba succes si este foarte usurat.

Persoana nu-si gaseste hrana in maniera corecta, ci prin minciuna si prin profanarea Shabat-ului. Ori, toate cunostintele persoanei care apara Tora si Mitzvot (legile) sunt sarace, bolnave si sunt dispretuite de oameni. Acesti observatori ai Mitzvot ii par nepoliticosi, fara discernamant si intr-atat de hipnotici, incat nu suporta sa se afle printre ei nici macar un moment. In mod contrar, toate cunostintele sale haine, care-i batjocoresc credinta, au mare succes, sunt instarite si sanatoase. Acestia nu cunosc boala, sunt intelingente, virtuoase si cu temperament bun. Sunt protectoare, de incredere si linistite intreaga zi, in fiecare zi.

Cand Providenta aranjeaza lucrurile in aceasta maniera pentru o persoana, se numeste tainuire in tainuire. Asta, pentru ca atunci persoana cedeaza sub propria apasare si nu-si poate intari credinta ca durerea sa, vine de la Creator pentru un anumit motiv, ascuns.

In cele din urma, individul esueaza, devine necredincios si spune ca, Creatorul nu vegheaza deloc asupra creatiilor Sale si tot ce vedem, exista datorita sortii si naturii oarbe. Asa nu isi poate vedea nici trecutul.

continuarea maine…

 

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.