În umbra garantiei reciproce

„Garantia reciproca”: Dar sfârsitul corectiei lumii nu se va face decât aducând toti oamenii din întreaga lume sub lucrarea Lui.

Toata munca noastra este de a clarifica natura Creatorului si a întelege ce este atributul daruirii. Noi putem sa o facem doar plecând de la starea opusa, starea de primire. Astfel, în functie de Lumina daruirii, întelegem cât de mult suntem opusi ei. Aici, o persoana simte furie si sentimente neplacute. Poate sa le faca fata si sa le depaseasca? Sau îsi închide ochii si ramâne în natura sa obisnuita, deoarece nu ia parte la lupta eterna între aceste forte care „poarta” dorinta sa: strat dupa strat, pâna ce nu ramâne nimic din el? De fapt, asta-i problema: Cum putem face fata acestei clarificari? Cum putem verifica, studia si simti natura Creatorului asupra creaturii? O persoana primeste iluminarea de Sus doar daca pregateste sustinatorii si mediul corect. Aceasta include studiul, diseminare, viata obisnuita, munca, zeciuiala si toate conditiile de care cabalistii au nevoie.

Lucrul principal, desigur, este mediul, grupul, prietenii prin care o persoana clarifica legatura cu Creatorul. Astfel, sunt tesute canalele dintre natura Creatorului si natura unei persoane. Pe ansamblu, simtim ura, repulsie si întelegem ca este vorba de un lucru firesc deoarece adevarul este revelat: creatura descopera cât este de opusa naturii Creatorului. Uneori, natura Creatorului se dezvaluie într-un mod care face ca, în raspuns, o persoana sa simta cat de rea este în raport cu cineva sau ceva, sau fata de ea însasi.

Dar, daca Lumina este revelata în patru faze, persoana începe sa înteleaga cine este, cine este Creatorul, cine este prietenul cu care ea se regaseste în diferite stari opuse. Astfel, persoana vede deja, o imagine întreaga.

Astfel Lumina se „joaca” cu noi: Uneori, Ea se deschide un pic mai mult, uneori mai putin; nu este o coincidenta, ci un program precis în functie de devotamentul unei persoane. În masura în care persoana este pregatita sa fie sub aceasta „umbra”, sub „umbrela” profesorului, grupului, studiului, ea poate avansa pe drumul spiritual. Deci, într-un mod sau altul, avansam mereu calitativ, mai adânc în psihologia sufletului.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.