Producătorii de cartofi așteaptă să crească prețul.

Producătorii de cartofi din Harghita au rămas cu o cantitate nevândută de 15-20% din producția de anul trecut și așteaptă acum să mai crească prețul.  

Directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Harghita, Torok Jeno, a declarat că în depozitele producătorilor de cartofi din judeţ se află între 15 şi 20%  din recolta anului trecut, dar cu diferenţe mari de la un producător la altul. 

„Unii producători au vândut aproape tot, dar sunt şi producători mai mici care mai au în stoc chiar şi jumătate din recoltă”, a explicat Torok Jeno, citat de agroinfo.ro. 

Din toamna anului trecut și până acum, prețul cartofului a tot scăzut. În prezent, producătorii vând kilogramul de cartof cu 1 -1,1 lei, dar prețul poate coborî și până la 90 de bani. Și asta după ce în toamnă, în Harghita, un kilogram de cartofi se vindea cu 1,5 lei. 

Torok Jeno recomandă însă producătorilor să înceapă să vândă treptat „pentru că 1 leu pe kilogram nu este un preţ rău”, dar cei care au depozite bune pot risca, în speranţa creşterii preţului.

 

SURSA: YahoNews

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.