Imi cumpar castraveti miercurea sau duminica?

Cu tot respectul pentru institutia Parlamentului, dar nu vreau sa hotarasca pentru mine daca imi cumpar castraveti miercuri sau daca imi cumpar duminica.
Lucrurile par simple pentru deputatul de la care porneste discutia: agricultorii si producatorii locali sunt dezavantajati de supermarketurile deschise 7 zile din 7 si de marfa lor din import, asa ca ar trebui inchise duminica si jumatate din ziua de sambata.
Nu doar producatorii, chiar si noi, unii dinttre clienti, ne-am dori mai multa marfa romaneasca in rafturi. De dragul ecologiei si de dragul economiei. Doar ca propunerea comisiei de agricultura pare un scarpinat cu mana dreapta pe dupa ureche stanga. Sa-i ajuti pe unii, dar sa-i incurci pe altii-pe investitorii in aceste supermarketuri- n-are cum sa sune a masura economica justa. Sa-i mai incurci si pe clienti, care in aceste vremuri trebuie incurajati tocmai sa consume, oricand au ei disponibilitate, asta clar nu vine din niciun manual de economie.

In opinia mea, iarasi ne scarpinam cu mana dreapta la urechea stanga… Efectul va fi doar acela ca vor ramane fara locuri de munca sau fara ore suplimentare platite niste angajati ai supermarket-urilor. Cine cumpara din piata, va cumpara din piata in continuare, iar cine cumpara de la supermarket, va astepta pana luni… Asta ca sa nu intram in discutia cati tarani mai gasim prin piete. Sunt mari sanse sa dam doar peste intermediari sau peste diversi intreprinzatori care cumpara marfa tot din supermarket si-o aduc in piata.Si, inchei…Polemici pe tema agricultorilor sau a taranilor cum li se mai spun , vor fi tot timpul…Clar…Asta…Pacat ca nu este platita munca lor…Doar cine lucreaza pamantul, stie cat de scumpe sunt materiile prime…cat de greu e sa gasesti finantare pentru o mica investitie, cate hartii, cate piedici…in favoare importatorilor, fireste ca sunt puse!!! Comisionul conteaza, atat si nimic mai mult!!!

Din blogosvera romaneasca va doresc o duminica frumoasa!:)

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.