Incomemagazine:

„O firmă din localitatea sălăjeană Camăr, cu o plantație de pomi de Crăciun de aproape 400 de hectare și circa 100.000 de brazi vânduți anual la nivel național, este liderul național atât ca suprafață cultivată cât și ca număr de pomi de iarnă comercializați în Româna”

Ideea afaceri cu brazi de Crăciun i-a venit lui Szozoboszlai Attila, fost profesor de fizică și, de asemenea fost primar al comunei Camăr, după o excursie cu familia facuta în strainătate, combinată cu o experiență nereușită de a demara o afacere în domeniul agricol.

„Am început să facem agricultură pe terenurile rămase comasate, pe hotarul localității Camăr, dar a fost un eșec. Lucram cu pierdere de la un an la altul, deși aveam utilaje proprii. Avea pierdere pentru că ori condițiile atmosferice nu erau corespunzătoare, ori prețurile de pe piață. Acum opt ani, am plecat într-o excursie cu familia, în Ungaria, Austria, Germania, până în Danemarca și am văzut suprafețe întinse plantate cu brazi de Crăciun. Ne-am oprit la una din aceste pepiniere din Austria și am început să stăm de vorbă cu cei de acolo. Oamenii erau foarte interesați de a investi în România, de a face un parteneriat, pentru că ei nu mai aveau teren pentru a planta, iar România era o piață liberă pentru cei din Uniunea Europeană. Ne-au vizitat, am luat niște probe de sol și am ajuns la concluzia că merită să facem această investiție”, memorează Szozoboszlai Attila începuturile afacerii.:”

Firma a început cam prin 2006, în parteneriat cu un asociat din Austria, iar un an mai târziu au apărut și primele culturi de brazi, la inceput pe o suprafață de 100 de hectare. Iar in acest moment exista 380 de hectare plantate cu brazi.

 

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.