Maratonul pentru Educație Antreprenoriala

„Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială – Your Future is Now!” continuă la Constanța!

Educaţia antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educaţii adaptate la nevoile economice ale României, cât şi la valorile europene, în contextul globalizării şi al digitalizării la nivel mondial. În acest context, joi, 18 mai 2023, ora 11:00, la Centrul ,,Jean Constantin” Constanța va avea loc ediţia a V-a a Maratonului de Educaţie Antreprenorială, un eveniment organizat de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) în parteneriat cu ISJ Constanța, Primăria Municipiului Constanța.

În baza Pactului pentru Educaţie Antreprenorială semnat la nivel naţional cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC), CONAF – Sucursala Constanța a încheiat Acordul de parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanța, pentru desfăşurarea de ore de educaţie antreprenorială în şcoli şi licee.

În cadrul evenimentului ce va avea loc la Constanța vor fi prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, antreprenori cu notorietate din întreaga ţară, elevi şi profesori din liceele constănțene. Cu această ocazie, se va desfăşura concursul de planuri de afaceri la care vor participa echipe de elevi care vor prezenta planurile de afaceri unui juriu format din antreprenori de renume. Se vor puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum şi modalitatea de prezentare în faţa juriului.

„Constanța este cel de-al cincilea oraș în care se desfășoară Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială, fiind urmat de alte sucursale precum Tulcea, Timișoara, Piatra Neamț, Cluj, București, Brașov, Bihor. Prin orele de educație antreprenorială desfășurate în licee ne-am propus să stimulăm creativitatea elevilor printr-o gândire antreprenorială și realizarea unei idei de afaceri.
Vizitele au ca temă crearea unui plan de afaceri din care elevii să înțeleagă importanța cercetării pieței, ciclul unui produs, realizarea unui buget și să fie pregătiți pentru viitor“, a declarat Simona Nicola, președinte CONAF Constanța.

Prin urmare, toţi elevii şi profesorii interesaţi de domeniul antreprenorial, de concurs şi de informaţii de la antreprenori de top la nivel naţional sunt invitați la Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială.

Publicitate

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.