Constanța / Expozitia: Lumină, spatiu, culoare!

Expoziție de pictură, la sediul Primăriei Constanța. Municipalitatea promovează lucrările artiștilor plastici locali

Intitulată „Lumină, spațiu și culoare”, expoziția temporară reunește lucrările realizate de pictorul Eugeniu Albu, membru UAPR- Filiala Constanța Unu. Evenimentul reprezintă rodul colaborării dintre Primăria Constanța și artiștii plastici constănțeni.

Lucrările expuse în spațiile din incinta primăriei au o tematică diversă: „Imagini portuare”, „Peisaje marine”, „Peisaje din zona peninsulară”, „Vibrații cosmice”.

„Domnul Eugeniu Albu face parte dintr-o generație care a parcurs realismul so-cialist având altă meserie decât cea de pictor. În lucrările prezentate întâlnim forme plastice de factură impresionistă, expresionistă și gestualistă. Arta picturală pe care domnul Albu o creează și o oferă privitorului este o operă valoroasă, rodul unei munci pasionate de meserie care-l situează pe artist în rândul celor dăruiți cu har și iubit de muze”- Geta Deleanu, critic de artă.

Structurile portuare sunt o piesă de rezistență a creației pictorului în care măiestria construcției plastice este dublată de incandescențele cromatice ale unei pasiuni vii pentru peisajul marin.

Marinele sunt lucrări mai spontane, uneori grațioase, alteori pictate parcă dintr-un singur gest, și invită prin succesiunea registrelor cromatice la melancolie și visare.

Lucrările care au ca tematică zona peninsulară sunt spectaculoase prin formele picturale uneori fluide, alteori strălucitoare. Clădiri vechi, biserici, străduțe, ziduri, compun peisaje citadine în care se întrezărește în orizontul îndepărtat marea în lumina însorită. Seria Cazinourilor este remarcabilă prin noutatea viziunii plastice pe care Eugeniu Albu o exprimă. Poziționarea acestei clădiri emblematice a Constanței când în perspectivă îndepărtată, când apropiată în care albastrul este predominant, o fac centru de interes absolut al imaginii.

Publicitate

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.