Prima cresa finalizata prin PNRR

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin CNI a predat beneficiarului prima construcție finalizată din PNRR!

Prima creșă nouă și prietenoasă cu mediul din programul național de construire de creșe a Guvernului, denumită după Sfânta Ana, Mama Maicii Domnului și Bunica lui Isus Hristos, a fost finalizată în Fălticeni, județul Suceava – a declarat, la ceremonia de inaugurare a creșei, ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Noua creșă, primul obiectiv construit cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a fost finalizată și predată beneficiarului. Lucrările au demarat pe 18 august a.c. și este prima creșă construită în municipiul Fălticeni în ultimii 30 de ani.

Creșa va găzdui 70 de copii și este organizată în 3 nuclee funcționale: zona administrativă, zona destinată copiilor și zona spațiilor tehnico-gospodărești. De asemenea, creșa beneficiază de 7 dormitoare, 4 camere de joacă, prevăzute cu vestiare și grupuri sanitare, spații pentru luat masa, cabinet medical și spații administrative (birouri, spălătorie, călcătorie, biberonerie și bucătărie).

Este vorba de o creșă modernă, de tip nZEB (near-Zero Energy Building), fiind dotată cu 65 de panouri solare și 43 de panouri fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii este foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. Astfel, consumul de energie al clădirii clasifică această construcție ca fiind una cu performanță energetică ridicată, la care necesarul de energie pentru asigurarea exploatării normale este foarte scăzut.

Valoarea contractului de proiectare și execuție a acestei creșe a fost de 15.517.574,11 lei.

La începutul anului trecut, MDLPA a demarat un amplu program pentru construirea de creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic și, până acum, a fost aprobată finanțarea a alte 211 astfel de creșe, care vor fi construite în diferite localități .

Sursa: CNI

Publicitate

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.