Constanta vizitata de japonezii din Yokohama

Vizita la Constanța a delegației orașului înfrățit Yokohama

La 45 de ani de la semnarea Proclamației de înfrățire dintre orașele Constanța și Yokohama, o delegație condusă de domnul Hashimoto Toru, directorul Biroului de afaceri internaționale din cadrul Primăriei Yokohama (Japonia), a efectuat o vizită în municipiul Constanța, în perioada 11-13 noiembrie 2022.

Obiectivul prioritar al vizitei l-a reprezentat discutarea și convenirea priorităților de cooperare pentru perioada următoare, inclusiv a detaliilor privind organizarea unor evenimente culturale pentru celebrarea celor 45 de ani de înfrățire, evenimente planificate a avea loc în luna mai 2023, în cadrul programului local de celebrare a Zilei Orașului Constanţa.

Delegația din Yokohama a vizitat cu această ocazie Lampa Japoneză din Parcul Tăbăcăriei, monument oferit cadou de municipalitatea Yokohama orașului nostru încă din anul 1982, la cea de-a cincea aniversare a înfrățirii celor două orașe.
Totodată, oaspeții au avut posibilitatea de a participa la Colocviul Național de Haiku organizat de Societatea de Haiku din Constanța, la mai multe evenimente locale organizate în perioada respectivă, dar au avut și posibilitatea de a vizita orașul și de a afla despre numeroasele proiecte aflate în derulare la nivelul municipiului.

Pentru anul 2023, cele două municipii își propun organizarea unor activități culturale și artistice comune, precum și crearea unei “grădini japoneze” în Parcul Tăbăcăriei, cu sprijinul și implicarea primăriilor celor două municipii.
Delegația primăriei Yokohama a folosit acest prilej pentru a cunoaște mai bine regiunea extinsă a Mării Negre, a cărei valoare strategică la nivel global este apreciată a fi, la Tokyo și Yokohama, în creștere exponențială.

Publicitate

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.