Constanța / stagiunea estivala 2022

Programul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS din această săptămână

Aveți șansa de a vedea o selecție variată de spectacole de teatru și muzică de pe scenele din întreaga țară. SEAS este un eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța și finanțat de Consiliul Județean Constanța. Partener principal este Primăria Municipiului Constanța.

„GAIȚELE”, marți, 2 august, ora 21:00, Teatrul de Vară Soveja

„GAIŢELE” este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX.
Regia: Lucian Iancu
Scenografia: Lăcrămioara Dumitraşcu
Distribuția: Dana Dumitrescu, Maria Lupu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Mirela Pană, Luiza Martinescu, Laura Iordan Adrian, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Liliana Cazan, Vali Neață

„ÎMI PLACE CUM MIROȘI”, joi, 4 august, ora 21:00, Teatrul de Vară Soveja

Un triunghi amoros, undeva prin San Francisco al anilor ’60. Andy și Norman sunt doi tineri cu ideologii radicale, care împart același apartament ce servește și drept sediu pentru mica lor afacere, redacția ziarului „Prăbușirea”.
Regia: Puiu Șerban
Scenografia: Iuliana Gherghescu
Distribuția: Ofelia Popii, Adrian Matioc, Ciprian Scurtea, Cristian Stanca, Eduard Pătrașcu

„EROINE”, vineri, 5 august, ora 21:00, Parcul Arheologic

„Spectacolul EROINE propune întreruperea unui parcurs nefast al istoriei dominante și al patriarhatului internalizat. Cele nouă eroine aruncă năvodul surorității peste cât mai multe alte eroine.
Într-un echipaj de 8+1, umăr la umăr, una lângă alta, ele își spun poveștile de iubire, chestionându-le, pe parcurs, dintr-o perspectivă critică.” Andrei Măjeri
Regia: Andrei Măjeri
Scenografia: Andrei Măjeri
Coregrafia: Victoria Bucun
Ilustrația muzicală: Andrei Măjeri
Lighting design: Teodor Humă
Distribuția: Alexandra Acalfoae, Crenola Muncaciu, Dana Bucataru, Lenuș Moraru, Ella Nistor, Lidia Uja, Silvia Luca, Irina Mititelu, Gina Pătrașcu – Zamfirache

„SPECTACOL DE FOLCLOR ANSAMBLUL FOLCLORIC PROFESIONIST „BRÂULEȚUL” ȘI INVITAȚI” – ACCES GRATUIT, sâmbătă, 6 august, ora 20:00, Parcul Arheologic

Orchestra este condusă de maestrul Cristian Obrejan iar coregrafia dansatorilor din cadrul Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”, este semnată de maestrul Ștefan Coman.
Evenimentul va fi prezentat de Rodica Șerban.
Intrare gratuită în limita locurilor disponibile.

„HAMLET ÎN SOS PICANT”, sâmbătă, 6 august, ora 21:00, Teatrul de Vară Soveja

Acțiunea se petrece în Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, ci în bucătăria regală unde masterchef-ul Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet. În bucătărie sfârâie purcelușii de lapte, se fezandează mistrețul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel a la Pericle, se perpelește Limba de vacă marinată a la Tutankhamon. Bucătăria ajunge câmp de bătălie – ce-i drept, în sânge e doar friptura… restul e picanterie.
Autor: Aldo Nicolai
Indicații/restricții/recomandări de vârstă public: Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani.
Scenografia:
Decor: Iurie Matei
Costume: Tatiana Popescu
Distribuţia: Petru Hadârcă, Angela Ciobanu, Diana Decuseară, Dan Melnic, Ghenadie Gâlcă, Margareta Pântea, Iurie Focșa, Mihai Zubcu, Alexandru Pleșca, Igor Babiac

„STEAUA FĂRĂ NUME”, duminică, 7 august, ora 21:00, Parcul Arheologic
Într-un orășel șters, de provincie, Profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.
Autor: Mihail Sebastian
Regia: Alexandru Cozub
Scenografia:
Decor: Iurie Matei
Costume: Tudor Andreev
Video design: Ian Onică
Distribuție: Petru Oistric, Ghenadie Gâlca, Mihai Zubcu, Olga Triboi, Draga Dumitritu Drumi, Alexandru Pleșca, Iurie Focșa, Diana Decuseară, Nicu Suveică, Petru Hadârcă.

Biletele pot fi achiziționate la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A, dar și online, pe platforma MyStage.

În perioada stagiunii, biletele vor putea fi achiziționate și de la casa de bilete din incinta Teatrului de Vară Soveja, cu două ore înainte de spectacole.

În cadrul campaniei promoționale EARLY BIRD, pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja și primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic au prețul redus de 30 lei.

Publicitate

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.