Călărași– Programul Național de Redresare și Reziliență

Marius Dulce–  Am participat astăzi împreună cu colegii mei care gestionează problemele legate de #dezvoltare şi atragere de #fonduri #europene din cadrul Primăriei la o Conferinţă de informare privind fondurile europene pentru viitor, susţinută de europarlamentarul PSD, dl. Victor Negrescu, secretarul de stat în cadrul MIPE, doamna Roxana Mânzatu, consultantul Stelian Bărăgan şi colegul şi prietenul meu, Sorin Vrăjitoru, secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al vicepremierului Sorin Grindeanu.

 Întâlnirea a vizat prezentarea și implicit acordarea unui suport tehnic adresat administrației publice județene și locale – UAT-uri din județul Călărași, în ceea ce privește posibilitățile de finanțare a diverselor proiecte identificate de fiecare beneficiari ca fiindu-le necesare și care rezolvă una sau mai multe probleme locale.
 Unul dintre programele de finanțare de mare interes prezentat, fiind de mare utilitate celor prezenți, a fost PNRR – Programul Național de Redresare și Reziliență, acesta având în această perioadă apeluri de proiecte active pentru două dintre Componente, și anume: Componenta C5 – Valul Renovării și Componenta C10 – Fondul Local.
 Întrucât Municipiul Călărași îndeplinește condițiile de eligibilitate pentru obținerea acestor finanțări, pregătește în această perioadă și va depune în vederea obținerii finanțării, 11 proiecte pentru ambele apeluri, vizând regenerarea clădirilor publice (creșterea performanței energetice a 3 unități de învățământ), renovarea integrată (inclusiv elemente de consolidare seismică) a clădirilor rezidențiale multifamiliale, renovarea energetică a unor clădiri rezidențiale multifamiliale, consolidarea seismică și renovarea energetică a unei clădiri publice, renovarea energetică a unei clădiri publice.
 De asemenea, prin Componenta C10 – Fondul Local, Municipiul Călărași va depune 2 proiecte de mobilitate urbană verde – unul pentru achiziționarea și instalarea unor sisteme de gestionare a spațiilor verzi, extinderea rețelei Wi-Fi în spațiile publice, mobilier urban inteligent, sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public precum și un al doilea proiect vizând construirea de locuințe ”nZeb plus” pentru tineri. Acestor două proiecte li se adaugă un al treilea – de elaborare/actualizare în format digital a PUG aferent municipiului Călărași.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.