Muzica este un limbaj mai puternic decât cel al cuvintelor

Dacă ai bebe mic de tot, ia-l des în brațe și dansează cu el. Cântă-i mult sau pune-i muzică – nu numai de copii. Merge și jazz, și blues, clasică, rock, folk etc. Vorbește-i cu multe onomatopee, bate ritmuri în mobilă pe lângă el, mișcă-ți palmele, corpul, capul – pe ritmuri. Ia-l să simtă lângă tine cum curge corpul tău în sunete. Folosește incantații, chant-uri, versuri lălă-ite, rime multe întâmplătoare. Du-te spre el în pași de dans. Ajută-l să recunoască ritmuri în bătaia ploii în geam, în târșâitul papucilor pe gresie.
Muzica este un limbaj mai puternic decât cel al cuvintelor pentru creierul lui. E o frecvență pe care numai mintea ta, faptele și cuvintele tale nu știu să o dea copilului. O frecvență de care corpul și inima lui au nevoie ca să se deschidă, să se relaxeze, să intre în armonie cu mișcarea planetelor. Veți avea copii cu mai puține tantrumuri, mai conectați, mai prezenți și orientați în spațiu, mai conștienți de emoțiile proprii.
Aproape jumătate din copiii cu care lucrăm sunt afoni și aritmici. Le este greu să se sincronizeze în mișcări simple de dans sau să bată ritmuri banale. Tot ei sunt cei mai reactivi, iritabili, neatenți sau anxioși. Partea bună este că învață foarte ușor. Este timp, până la 9-10 ani, de întoarcere a minții și a corpului către armonia lumii, către frecvențele ei naturale.
Fără muzică și ritm, mintea e un pic ”uscată”. Tinde să se închidă în planuri, control, proiecții și frici de tot felul.
Încercăm, aici, în tabără, să îi facem să danseze pe ritmuri tribale, să scoată strigăte energice, din adâncuri, cu forță, cu încredere și recunoașterea glasului propriu ca pe un răcnet de leu. Mulți copii vin de acasă foarte liniștiți, așezați, cu voci șoptite și cu energia omului bătrân și obosit.
A fost un an greu și multe sfaturi de parenting deja irită. Așa că, cel mai bine, dați drumul la muzică!

sursa Oana Moraru

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.