Ministrul dezvoltării va aproba, luna viitoare, construirea primelor 100 de creșe

”Vom aproba primele cereri de finanțare, după care vor putea fi demarate procedurile de achiziție publică pentru a identifica constructorii. Astfel, construcția primelor creșe va putea începe. Ne dorim să avansăm vizibil, să sporim considerabil numărul creșelor, la nivel național, în timpul mandatului guvernului actual, având în vedere lipsa acută de locuri în creșe și angajamentul făcut de executiv în acest sens”, a declarat ministrul.
 Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat, într-o conferință de presă susținută astăzi, 27 iulie, la sediul ministerului, că este gata de implementare Programul de construire de creșe noi, lansat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
 Cseke Attila a subliniat că au fost prezentate proiectele tip, au fost elaborate studiile de fezabilitate, a fost modificată normativa de reglementare a construcțiilor de creșe, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobați, în această săptămână, de comisiile de specialitate. Astfel, primele cereri de finanțare pot fi analizate și avizate în următoarele săptămâni.
 Până acum, ministerul a primit 128 de cereri de finanțare pentru construirea unor creșe noi de la primării din toată țara.
”Necesitatea este evidentă, având în vedere că România se află pe ultimul loc în Uniune în ceea ce privește numărul de locuri disponibile în creșe, iar administrațiile publice locale au identificat această nevoie la nivelul comunităților. Totodată, aprobarea primită de la comisiile de specialitate arată că acest program de construire de creșe este unul viabil și bine pregătit. Invităm administrațiile publice locale, care încă nu au depus cereri, să facă demersurile necesare”, a mai adăugat ministrul Cseke Attila.
Totodată, există și un acord al coaliției de guvernare privind finanțarea funcționării creșelor după construire. Aceste costuri vor fi preluate de la autoritățile locale la guvern. Din bugetul național, dar și din fonduri europene, prin #PNRR, au fost alocate 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe noi, a amintit ministrul.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.