Comunitatea Europeană a început tranziția către o Economie Verde

Comunicat de presă
Conferință Internațională pe tema sustenabilitatea economiei și Pactul Verde European: 
“Comunitatea Europeană a început tranziția către o Economie Verde”
 
Cluj IT Cluster organizează în 19-21 mai, cea de-a noua ediție a conferinței Cluj Innovation Days, care își propune să analizeze noi modele de sustenabilitate în business și tehnologie, aducând împreună specialiști din industrii diverse și punând bazele unor cooperări importante între parteneri din țară și străinătate.  
Uniunea Europeană, prin toate instituțiile sale reprezentative și în colaborare cu Statele Membre alocă resurse semnificative și propun planuri care să transforme Europa într-o versiune mai verde, mai digitală, mai rezilientă și mai adaptată la provocările curente și viitoare prin care va trece continentul. Conferința își menține statutul de platformă pentru facilitarea dialogului între actori relevanți din mediul privat, autorități publice, mediul de cercetare și dezvoltare, prin aducerea în prim-plan a temei sustenabilității economiei și a Pactului Verde European (the Green Deal) lansat de Comisia Europeană.
“Am putut observa cu toții foarte multe companii – în special afaceri locale – care au fost luate pe nepregătite de venirea crizei generate de Coronavirus și au întâmpinat dificultăți mari în modelul de afaceri practicat sau chiar au falimentat în foarte scurt timp, lucru care ar fi putut fi evitat dacă exista o infrastructură de tranziție către sfera digitală foarte bine pusă la punct. Este tot mai clar că procesul de digitalizare nu a fost, nu este și nu va fi un moft de marketing, ci o nevoie tot mai mare pentru fiecare firmă în parte, indiferent de mărimea ei. Mai mult decât atât, Comisia Europeană a pus în aplicare Pactul Verde European, prin care își dorește transformarea economică și socială și accelerarea procesului de tranziție eco ca răspuns la criza socială și economică generată de pandemia Covid-19. Această conferință are ca obiectiv atât înțelegerea nevoii de digitalizare la nivelul tuturor sectoarelor de activitate, în special al business-ului, dar și al administrației publice, cât și nevoia de a face o tranziție către o economie sustenabilă, mult mai puțin dăunătoare pentru mediul înconjurător”, declară Stelian Brad, Președinte Cluj IT Cluster.
Cine se poate înscrie ca participant la conferință?
● manageri din companii mici sau mijlocii active în România, dar și pe plan internațional, în industrii precum software, telecomunicații, HoReCa, sănătate, biotech, producție, având un interes ridicat privind transformarea digitală sustenabilă;
● antreprenori sau persoane interesate de zona antreprenoriatului care își doresc să descopere cum să se adapteze la noul mediu de business și tranziția verde a economiei.
● reprezentanți și angajați ai companiilor locale din România interesați de dezvoltare profesională și îmbunătățirea continuă a competențelor;
● Investitori în căutare de noi oportunități de investiții și descoperirea a noi lanțuri valorice, tehnologii emergente și parteneriate inovative;
● studenți ce își doresc să completeze studiile lor cu experiențe din mediul practic de business.
În cele trei zile de conferință se vor reuni o serie de invitați de calibru național și internațional, reuniți sub motivația tranziției verzi (green transition) a economiei precum: Emil Boc (Primar Cluj-Napoca), Allen Coliban (Primar Brașov), Astrid Fodor (Primar Sibiu), Ion Lungu (Primar Suceava), Stelian Brad (Președinte Cluj IT Cluster), Thibaut Kleiner (Director, DG Connect), Ciprian Șorlea (Nordlogic), Florin Păun (Safe Cluster), Dacian Dragoș (UBB), Cristina Bădulescu (Climate Kic). Aceștia și mulți alții vor fi cei care vor discuta subiectele propuse în agenda evenimentului și vor răspunde la întrebările participanților în privința opțiunilor pe care le au ca organizații sau ca indivizi.
Mai exact, ei vor aduce în fața publicului larg intervenții de specialitate și discuții de tip panel, practice, pe teme precum transformarea digitală sustenabilă, discuții despre inovarea orașelor și comunităților verzi, despre procesul de transformare a economiei europene prin angrenarea IMM-urilor, susținerea tranziției verzi prin tehnologie și emergența a noi lanțuri valorice și parteneriate pentru inovare. Participanții conferinței vor descoperi teme de actualitate despre inovarea într-un mod sustenabil și despre transformarea locului de muncă, dar și a comunităților din care facem parte în unele mai “verzi”.
Cea de-a noua ediție a conferinței Cluj Innovation Days este organizată în cadrul programului Future Skills, implementat de Cluj IT Cluster în parteneriat cu Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj și Școala Informală de IT. Proiectul aduce o serie de beneficii și acțiuni de sprijin menite să faciliteze o tranziție lină prin procesele de digitalizare și transformare organizațională. Abordarea proiectului presupune un model centrat pe abilități, în care atât angajatul cât și compania pot accesa cunoștințe, expertiză și suport specializat pentru programe de învățare personalizate pe tot parcursul vieții și programe de învățare la locul de muncă.
Anul acesta conferința va avea loc în perioada 19-21 mai în mediul online. Accesul la activitățile conferinței este gratuit, iar cei interesați să participe se pot înscrie deja urmând instrucțiunile disponibile de pe website-ul conferinței. Pentru mai multe detalii privind conferința urmăriți pagina: clujinnovationdays.com

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.