Ziua „portilor deschise” la Euro-Industrial.ro – informatii pe intelesul tuturor despre motoarele electrice

Putem spune ca motoarele electrice sunt precum aerul. Stii de ce? Le intalnim mai peste tot, principala modalitate de utilizare a lor fiind actionarea electrica. Mai exact, motoarele electrice sunt acele dispozitive eletromecanice folosite la foarte multe aplicatii, printre care chiar si imprimanta sau hard disc-ul.

https://prog.e-advertising.co/resurse/panel/files/deviz/euro-industrial_3.jpg

Definitia de baza spune ca motoarele electrice au rolul de a transforma energia electrica in energie mecanica. Nici nu ne putem imagina de cate tipuri de putere dispun aceste dispozitive electromecanice. Cele cu puteri mai mici sunt folosite in aplicatii electronice (cele doua exemple de mai sus), iar cele cu puteri mai mari asigura functionarea corecta a pompelor de diferite tipuri, a locomotivelor si chiar a macaralelor.

Vrei sa afli cate tipuri de motoarele electrice exista? Acceseaza euro-industrial.ro

Daca ar fi sa vorbim despre fiecare tip de motor in parte, sa stii ca ne-ar lua cateva ore bune pentru a termina discutia. Insa, am o alta solutie prin care poti afla ce caracteristici prezinta cele mai importante tipuri de motoarele electrice si anume ca tu sa accesezi euro-industrial.ro.

Expertii Euroest Industrial ti-a pregatit in cadrul site-ului o multime de modele de motoare electrice. De la cele standard, pana la motoare electrice cu 2 puteri si doua turatii, cu frana, motoarele ATEX, cu magneti permanenti IE4, motoare electrice de medie si inalta tensiune, motoinvertere, dar si motoare speciale. Destul de multe, nu?

Fiecare model din cadrul site-ului euro-industrial.ro este insotit de toate informatiile necesare pentru ca tu sa intelegi cat de eficiente sunt si ce utilizari au.

Cele doua parti componente ale unui motor electric

Trebuie sa stii ca, indiferent de tipul motorului, acesta este reprezentat din doua parti: stator si rotor.
Statorul, dupa cum reiese si din denumire, este componenta fixa, situata de obicei la exterior, ce cuprinde carcasa, armatura feromagnetica statorica, infasurarea statorica si bornele de alimentare.

Rotorul este format la randul sau dintr-un ax si o armatura rotorica cu rol de sustinere a armatorii rotorice, fiind partea mobila a motorului, situata in interior. Intre stator si rotor exista un spatiu liber umplut cu aer numit intrefier, fiind cel care permite miscarea rotorului fata de stator.

Nu uita de recomandarea mea si anume euro-industrial.ro – locul in care motoarele electrice se afla la ele acasa, loc din care le si poti achizitiona cu incredere.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.