Credit ipotecar? Cum puteti gasi cea mai convenabila solutie
Va ganditi la o finantare sau la un credit ipotecar pentru ceva important, cum ar fi o casa sau un apartament, de exemplu? Este o problema delicata si vrem sa fim informati cat mai bine pentru a putea gasi creditul ipotecar perfect pentru noi. Acest lucru se poate rezolva simplu, cu ajutorul platformei VreauCredit.ro. Cu ajutorul acestui site veti putea face o comparatie rapida si la obiect a diferitelor oferte in ceea ce priveste creditele impotecare. Vor fi afisate bancile care va pot acorda suma de bani necesara, dobanda, perioada de rambursare, DAE si multe alte informatii ce va vor face alegerea mai usoara.
Cu ajutorul unui credit ipotecar, dvs. obtineti o suma de bani pentru a achizitiona o proprietate noua sau chiar o masina noua. De asemenea, o ipoteca poate fi folosita pentru renovarea sau constructia unei proprietati. Atentie insa! Folositi metoda creditului ipotecar numai cand aveti nevoie de o suma foarte mare de bani. In rest, puteti apela la imprumuturi de tipul creditului de nevoi personale.
Cum se caracterizeaza imprumutul ipotecar?
Creditul ipotecar se bazeaza intotdeauna pe doi piloni:
1.Garantia ipotecara: casa este un titlu executiv pentru banca si aceasta o poate vinde daca nu puteti plati ratele ipotecare.
2.Un flux de venituri: A doua garantie solicitata de banca este salariul persoanei care plateste ipoteca sau a altor venituri obisnuite, alte garantii sau un garant.
Datorita sumei mari de bani necesare locuintei, acesta este un imprumut pe termen lung, de obicei nu mai putin de 10 ani.
Cati bani puteti cere bancii?
Nu exista o cifra exacta, deoarece depinde de situatia dvs. financiara si de valoarea casei pe care doriti sa o platiti cu ipoteca. De obicei, suma de bani imprumutata de banca nu depaseste 75% din valoarea casei. Restul de 25% trebuie sa fie adus de solicitantul insusi. Ce inseamna „valoarea casei” pentru banca? Avand de protejat imprumutul acordat, banca nu calculeaza 75% din pretul de achizitie al casei documentat de notar, ci calculeaza 75% din valoarea estimata de expert.
De exemplu, daca cumparati o casa la pretul de 120.000 de euro, care in conformitate cu expertul ales de banca valoreaza 100.000 de euro, finanteaza doar un maxim de 75.000 de euro, in timp ce trebuie sa aduceti 45.000 de euro. Este rar ca banca sa fie de acord sa finanteze o ipoteca care acopera 100%. Pentru banca, o astfel de finantare reprezinta un risc foarte ridicat, dar, de asemenea, nu este convenabil pentru dumneavoastra: dobanzile ar fi atat de mari, incat ar fi nevoie de un efort economic imens pentru a plati aceasta ipoteca pana la sfarsit. In orice caz, va sfatuim cu tarie sa consultati un expert financiar specializat care va poate analiza bine situatia financiara si va poate spune ce ar trebui facut.
De asemenea, este foarte important ca dosarul de credit sa fie cat mai complet, astfel incat sa primiti un raspuns din partea bancii, in cel mai scurt timp posibil. Daca ati ales deja banca cu ajutorul platformei VreauCredit.ro, intrebati de doua ori ofiterul de credit daca nu mai este nevoie de niciun document inainte de a depune dosarul. In cazul in care obtinerea unui raspuns din partea bancii se prelungeste prea mult, exista posibilitatea sa nu mai obtineti finantarea necesara in termenul impus de vanzatorul imobilului prin ante-contract.