Cum este realizata izolarea fonica, pe baza structurii masa-resort-masa

Izolarea fonica devine o necesitate in conditiile in care zgomotele de la exterior, cauzate de diversi factori, afecteaza confortul. Trebuie facuta o diferenta intre ce presupune un tratament acustic si ce este o izolare fonica.

In ambele cazuri pot fi folosite materiale fonoabsorbante, insa nu cu acelasi rezultat. Prin montajul aparent al acestor materiale se vor obtine o imbunatatire a acusticii, dar si o reducere semnificativa a zgomotului in incapere.

Emexon pune la dispozitie materialele necesare pentru cele doua operatiuni. Pentru ca este necesara o educare a publicului despre ce prespune izolarea fonica corecta, Emexon System ofera calitate, produse profesionale.

Elemente de baza pentru izolarea fonica

  • Cuplare elastica

Scopul izolatiei este de a diminua vibratiile de sunet ce se transmit dintr-o parte in alta. In acest sens va fi necesar sa decuplam sau sa cuplam elastic structura in pereti sau in zona in care se va izola, pardoseala, tavanul, dupa caz. O metoda eficienta aici este despre bride si amortizoare acustice SENOR.

  •   Absorbtia fonica

Un perete gol va avea aer care rezoneaza. Aceasta cavitate de aer va fi un mijloc perfect pentru ca sunetul sa vibreze si sa se propage. In acest sens este necesara umplerea camerei de aer dintre pereti, cu materiale de calitate, absorbante fonic. Acestea pot fi fibroase si cu structura celulara deschisa.

Atentie! Trebuie evitate materialele cu structura celulara inchisa, cum ar fi placile de pluta. Acestea izoleaza termic, dar nu sunt fonoabsorbante.

  • Amortizarea de vibratii

Eficienta aici este membrana autoadeziva Tecsound pe care Emexon o recomanda. Aceasta va amortiza mare parte din vibratii mai bine ca oricare alta varianta.

  • Cresterea masei

Acest aspect este unul foarte important. Aici vorbim despre necesitatea de a face peretii mai grei. Pot fi alese materiale precum gips-carton, placaj, OSB sau chiar si placile speciale din gips SoundBoard.

De mentionat ca si un perete mai greu va vibra, insa nu la fel de usor.

Dupa cum spun specialistii, numai daca sunt indepliniti toti acesti pasi, fiecare etapa cu rolul sau distinct, se va realiza izolarea fonica corecta. Un material nu il inlocuieste pe un altul, asadar fiecare in parte are un rol deosebit.

Dupa ce se va realiza izolarea peretilor sau dupa caz a plafonului, a pardoselii, se va constata ca zgomotele nu se mai transmit la fel de usor. Oarecum nici aceasta masura nu se poate spune ca este 100% garantata ca va aduce liniste in casa sau in incaperi de orice fel, pentru ca trebuie luate in calcul si celelalte cai de transmitere a zgomotelor, prin instalatii sanitare, de incalzire, de la usi si ferestre etc.

La Emexon se vor gasi materialele necesare pentru fiecare etapa de montaj in a realiza complet si eficient izolarea fonica a unei incaperi. Poate fi vorba si de un studio, de incaperi extinse sau nu. In cadrul paginii oficiale se regasesc toate acestea, cu preturi si detalii pentru a putea fi comandate.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.