De ce sa alegi sistemele de incalzire in pardoseala?

Sistemele de incalzire in pardoseala se utilizeaza frecvent in tarile nordice, dar de cativa ani, au succes si pe teritoriul Romaniei. Acest lucru se datoreaza numeroaselor avantaje pe care le prezinta conceptul de functionare a acestor instalatii. Cu alte cuvinte, incalzirea in pardoseala este o alternativa ce combate incalzirea clasica cu radiatoare electrice sau termice.
incalzire-in-pardoseala-ecodrill_3Pentru inceput este nevoie sa fie inteles modul de functionare a acestor sisteme, pentru ca mai apoi sa fie luate in considerare avantajele echipamentelor de incalzire in pardoseala. Este esential de mentionat ca aceste alternative de incalzire se impart in doua categorii – covor electric sub pardoseala sau tevi cu apa calda dispuse uniform in intreaga camera. Echipa de la Ecodrillforaje ofera servicii profesionale de instalare a sistemelor de incalzire in pardoseala, indiferent de tipul acestora.

Avantajele sistemelor de incalzire in pardoseala

Faptul ca te poti plimba descult prin toata casa si sa simti in plina iarna o temperatura placuta de 25 de grade Celsius nu reprezinta singurul avantaj al acestei alternative de incalzire. In cele ce urmeaza vor fi prezentate cateva dintre principalele aspecte pentru care sunt preferate sistemele de incalzire in pardoseala.

*Distribuirea uniforma a caldurii

Fie ca este vorba despre incalzirea in pardoseala cu covoare electrice sau despre cele cu conducte cu apa fierbinte, acestea prezinta avantajul unei distribuiri uniforme a caldurii in intreaga incapere. Astfel se obtine un randament termic eficient, iar costurile de alimentare sunt reduse semnificativ. Pentru sistemele de incalzire in pardoseala cu covoare electrice, temperatura in pardoseala va fi sub 30 de grade Celsius, iar pentru celele cu conducte, temperatura nu este nevoie sa depaseasca 40 de grade Celsius, in functie si de tipul de pardoseala ales.

*Confort termic sporit

Faptul ca sistemele de incalzire in pardoseala asigura o incalzire uniforma a camerei confera un confort sporit. Astfel nu se mentine umiditatea incapere, aerul este emanat si nu suflat, deci nu vor exista probleme de sanatate ale aparatului respirator.

*Design modern

Pentru persoanle interesate de un montaj profesional a sistemelor de incalzire in pardoseala, echipa de la Ecodrillforaje asigura acest serviciu, iar detaliile ce tin de lucrarile oferite pentru montajul sistemelor de incalzire in pardoseala sunt afisate pe pagina oficiala ecodrillforaje.ro. In prezent, tendintele design-ului interior mizeaza pe eficientizarea spatiului, iar cu sistemele de incalzire in pardoseala nu mai exista grija spatiului alocat radiatoarelor clasice. Acel loc poate fi utilizat in alte moduri.

*Investitie eficienta

Costurile de montaj si echipamnetul in sine pot fi considerate o investitie costisitoare. In timp, avantajul este dat de eficienta de distribuire a caldurii si de diminuare a cheltuielilor pe facturi cu aproximativ 30%.

*Sistemele de incalzire in pardoseala pot fi montate oriunde

Un alt avantaj al sistemelor de incalzire in pardoseala este acela ca nu limiteaza utilizatorul din punct de vedere al spatiului disponibil sau din alte considerente. Astfel, aceste sisteme de incalzire se pot monta in apartamente, case, birouri si alte cladiri.
Este demn de reamintit ca trebuie de vizat materialul si grosimea pardoselii sub care va fi montat sistemul. Spre exemplu, echipa de specialisti de la Ecodrill recomanda montarea acestor sisteme doar sub gresie, parchet laminat, marmura sau alte materiale care nu se supraincalzesc.

Durata de viata a unui astfel de sistem este in medie de 60 de ani. Randamentul termic si eficienta sunt date si de calitatea materialelor utilizate, dar si de modul de montare. Fiecare detaliu este important, deoarece odata montat un sistem de incalzire in pardoseala, este greu de intervenit asupra acestuia in cazul defectiunilor. In esenta, acesta nu are nevoie de lucrari amanuntite de mentenanta, deci ofera confort si din acest punct de vedere.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.