Intrebuintari pentru deseurile din gospodarii

Intrebuintari pentru deseurile din gospodarii

_vyr_14302-263x234

Nu exista lucru pe Pamant care sa nu-si gaseasca o intrebuintare. Acest lucru este valabil si pentru deseuri, desi ele sunt considerate de catre majoritatea lucruri total inutile, resturi dizgratioase care par a nu mai avea nicio alta intrebuintare odata ce ai ramas cu ele, in afara de cea de a-ti acapara intreaga locuinta sau bucataria cu resturi, pungi, sticle, etc.

Ei bine, afla ca aproape fiecare categorie de deseuri are una sau mai multe intrebuintari. Ele se pot transforma atat intr-o sursa de venit, cat si intr-o lectie morala pentru cei din jur, dar cel mai important lucru este faptul ca prin gasirea si aplicarea unor metode adecvate de reducere si valorificare putem deveni adepttii unei vieti sanatoase, constiincioase si a unui mediu mai curat si mai sanatos pentru noi si tot ceea ce ne inconjoara.

Asadar, iata-ne astazi ca iti dezvaluim cateeva dintre aceste intrebuintari pe care le poate avea un deseu pe care il poti produce fie acasa si cate lucruri poti face cu ajutorul acestora.

 

In primul rand trebuie sa te asiguri ca deseurile tale nu fac parte din categoria acelor deseuri care chiar nu mai prezinta nicio posibilitate prin care sa te poti folosi de ele, ci doar sa le depozitezi in astfel de cosuri metalice dedicate, existente la fiecare colt de strada. Care sunt aceste deseuri? In mod evident excrementele sau obiectele contaminate cu acestea, substantele chimice si sistemele de depozitare ale acestora (pungi, sticle, cutii, etc.), lucrurile mult prea personale de igiena, etc.

Toate aceste lucruri pot sfarsi in europubele dedicate, fie acolo unde exista cosuri colectare selectiva pentru destinatii speciale si obiecte periculoase.

 

Daca e sa ne referim la hartie si cartoane, unul din cele mai frecvente deseuri produse in gospodarii, afla ca prin intermediul lor iti poti reimprospata casa si decorul. Poti opta pentru tablouri handmade, pentru aranjamente floralee de tip origami sau pentru diferite estetizari ale locuintei. In acelasi timp, daca ai cantitati prea mari de hartie si carton le poti valorifica cu usurinta oferindu-le unui centru specializat care te va remunera financiar. Suportul financiar nu este ridicat, insa ai garantia ca hartia va putea fi reutilizata pentru a produce hartie, harti, etc. din materiale reciclate si care nu polueaza mediu. Astfel contribui la crearea unor obiecte noi si previi defrisarea copacilor, cat si reducerea resurselor naturale. Acelasi lucru il poti face si cu dozele de aluminiu.

Cutiile si sticlele pot fi utilizate drept suporti de plante,, in timp ce o parte din resturile alimentare pot fi folosite drept ingrasaminte pentru acestea. Asadar, nu da banii pe agenti chimici si pesticide, cand poti folosi resturi/deseuri de uz alimentar in acest scop. Poti obtine inclusiv culturi bio sanatoase, cat si plante dezvoltate tot mai spectaculos.

 

Daca ai haine care nu-ti mai plac/nu le mai porti sau daca acestea sunt mult prea uzate, reinventeaza-le. Pe langa faptul ca creatiile mai vechi sunt realizate din materiale de calitate, poti economisi resurse considerabile daca alegi sa gasesti acestora o noua intrebuintare sau daca alegi sa le reinventezi, fara a fi necesare prea multe abilitati de croitorie. Rezultatul este intotdeauna unul unic.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.