Cosuri gunoi mari si stabile pentru strazi mai curate

Cosuri gunoi mari si stabile pentru strazi mai curate

recycleLocuiesc intr-o comuna frumoasa, asezara intr-o superba zona de deal, cu multe paduri si livezi si cu un rau care trece prin comuna.

Una dintre cele mai spinoase probleme cu care se confrunta acest plai de vis o reprezinta gunoaiele. In statiile de autobuz sunt gramezi intregi de servetele folosite, bilete vechi, seminte si ambalaje: pungi goale de pufuleti, pahare din plastic in care a fost ceai si cafea, sticle din plastic goale.

Sigur ca nu toti locuitorii comunei sunt vinovati de neglijenta, dar oaspetii care vin la noi in sat vor spune ca toti suntem la fel si ca nu stim sa punem ambalajele la cosuri gunoi 

Cosurile de gunoi sunt rare in localitatea noastra si in plus, sunt vandalizate pe timpul nopti de cei care beau la barurile din comuna. Prinse pe un suport din metal subtire este suficient ca un om sa le loveasca tare cu piciorul si se desprind din suport, iar gunoiul cade si se imprastie.

O mana de gospodar, ar lasa oricare alta investitie si ar achizitiona cosuri menajere si suficiente.

Pe site-ul magazinului Cosuri-europubele.ro exista cosuri mari, sigure, care nu necesita un suport si care sunt prevazute cu capac, sa nu ploua in ele. Asezate din 200 in 200 de metri, oamenii nu si-ar mai arunca mizeriile oriunde, motivand ca le este greu sa le tina in mana pana la primul cos.

Sunt ideale cosuri colectare selectiva, fiindca este pacat sa se amestece materiale reciclabile printre resturile de mancare! Colectand selectiv deseurile, protejam mediul, fiindca  nu mai ajung la groapa de gunoi recipiente din plastic, care nu se descompun, iar cand sunt arse emit un miros deranjant, poluand aerul. In plus, se fac si economii prin acesta strategie.

Acolo unde sunt case multe se justifica prezenta tomberoanelor mari, in cazul in care, pana vin masinile, cosurile din gospodarii sau de pe strada se umplu. Aceeasi poluare o gasim si pe malul apei, loc fascinant de atractie pentru copii. Raul, care nu este foarte adanc devine loc de joaca, fiindca:

-in apa pot sa faca baie si copii de 2-3 ani, sub supravegherea parintilor nefiind deloc adanca. In apa care trece prin localitatea mea nu exista vartejuri sau alte capcane. Vara multi vin sa se racoreasca aici.

-pe malurile apei sunt felurite pietre si flori cu care copiii se joaca. Unii au colectie de pietre colorate de diferite forme si marimi.

Toate sunt atat de frumoase, mai putin gunoaiele, fiindca lipsesc cosurile de gunoi!

Sper ca la prima Sedinta de Consiliu sa se discute si acesta problema, fiindca o localitate plina de gunoaie este deosebit de periculoasa.

Atat la el acasa, cat si cand raspunde de destinele unei institutii sau ale unei asezari, omul gospodar comanda cosuri gunoi colectare selectiva suficiente ca oamenii sa aiba unde le pune si sa nu se umple, pana cand soseste masina.

Cosurile de gunoi sunt la fel de importante ca electricitatea si alimentarea cu apa curenta sau climatizarea.

Sunt sigura ca fata oricarei asezari se schimba dupa investitii serioase in cosuri colectare selectiva!

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.