Compromisul e cheia autodistrugerii

„Compromisul e cheia autodistrugerii, dar toti il facem… de ce?…”

Principalul motiv pentru care oamenii fac compromisuri este frica. Frica de a nu pierde ceva – o relatie, un avantaj, un serviciu, o conjunctura s.a.m.d.

Sigur, deschiderea catre compromisuri este intarita si prin educatia pe care o primim. Ni se spune ca nu poti sa traiesti daca nu faci compromisuri, daca nu te supui, daca nu lasi de la tine. Mai bizar este ca ni se spune ca nu poti sa fii fericit daca nu faci compromisuri, insa tocmai compromisurile sunt cele care distrug fericirea. Compromisurile ne rapesc verticalitatea, demnitatea, increderea in noi insine, respectul si pretuirea de sine. Compromisurile ne lasa intotdeauna un gust amar pentru ca de cate ori le facem suntem constienti ca ne-am tradat pe noi insine.

Compromisurile merg mana in mana cu falsitatea, lasitatea, ipocrizia si minciuna.

Deci… cum poate fi fericit un om care face compromisuri repetate in viata sa? Eu inca nu am intalnit un om fericit care sa spuna ca fericirea sa este datorata compromisurilor. Din contra, am intalnit oameni tristi, blazati, resemnati, deprimati care sunt asa din cauza compromisurilor pe care le-au facut.

Atunci cand un om face compromisuri, o face din frica. Frica provine din neincredere in sine, din neasumare si chiar din lipsa de maturitate. Pentru ca atunci cand ai incredere in tine si stii ca tu esti cel mai important om din viata ta, cand spui „nu” compromisurilor pentru ca vrei sa iti pastrezi demnitatea si verticalitatea, cand esti constient de puterea ta interioara si te bazezi pe ea pentru a-ti atinge obiectivele, ai devenit un om matur, asumat si intelept.

Compromisurile te inlantuie intr-o viata mediocra si lipsita de stralucire. Elibereaza-te de frica, nu mai trai pentru si prin altii, tine-ti coloana dreapta si fruntea sus. Aceasta este cheia implinirii si doar astfel poti sa spui cu adevarat ca esti liber si fericit.

Autor: Ursula Sandner

Un gând despre “Compromisul e cheia autodistrugerii

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.