Avantaj si dezavantaje ale aurului alb si roz

Avantaj si dezavantaje ale aurului alb si roz

 

Aurul este un metal extrem de moale și maleabil, iar aceste proprietăți ale sae îi permit să se transforme cu ușurință într-o varietate de stiluri de inele de logodnă și inele de nuntă, inclusiv modele personalizate, sculpturi complicate, modele complexe și inserții cu alte metale sau pietre. Aurul este, de asemenea, rezistent la oxidare, deși va dezvolta o patină bogată cu o vârstă care este foarte de dorit pe piețele de bijuterii  vintage.

 

Avantaje si dezavantaje pentru inelele din aur alb

 

Aurul alb este un aliaj sau amestec de aur galben care conține cel puțin un alt metal alb, cum ar fi argint, zinc sau paladiu. Inelele din aur alb pot conține, de asemenea, cupru sau nichel.

Aurul alb a devenit inițial popular în anii 1920 ca o alternativă la platină și este măsurat în karate la fel ca aurul galben. Cel mai mare karat al aurului alb este de 18 karate din aur 75% și paladiu 25%.

Avantajele aurului alb sunt reprezentate de rezistenta metalului- uneori mai durabil decât metalele de aur galben- și este adesea mai accesibil decât aurul galben.

Cel mai mare avantaj al unui  inel din aur alb Alin este că au o placă de rodiu pentru a sigila aurul și pentru a crește strălucirea și culoarea. Odată ce placa de rodiu se îndepărtează, inelele vor începe să se ingalbeneasca.

 

Avantaje si dezavantaje pentru inelele din aur roz

 

Aurul roz este un alt aliaj de aur galben creat prin adăugarea de cupru în diferite cantități pentru a obține culori întunecat, dand tente rosiatice aurului. Acest aliaj din aur este de asemenea cunoscut sub numele de aur roz sau aur roșu.

 

Aurul roz se măsoară în karate, cu atât mai mare este karatul, cu atât mai mult aurul galben este în amestec. Inelele de logodna si inelele de nunta dinaur roz cu karate mai mari sunt mai deschise in culorile roze, in timp ce inelele de aur cu karate mai putine  variaza de la un roz deschis pana la o culoare mai inchisa, mai aproape de aramiu.

Culorile aurului roz vor depinde de amestecul și porțiunile metalelor din aliaj, inclusiv aur galben, cupru, paladiu, zinc și argint.

 

Cele mai multe karate din aurul roz pentru inele de nuntă, 18 karate, este realizat din aur de 75% și cupru de aproximativ 21%, dar poate conține și argint sau paladiu.

Nuantele aurului roz de  10k, 14k și 18k, pot varia de la un roz deschis la un roșu de cupru.
Dezavantaje:  Surprinzator nu exista dezavantaje majore. Singurul lucru este că, cuplurile interesate de inele din aur roz vor trebui să facă cumpărături cu înțelepciune deoarece există multe reproduceri moderne pe piață, uneori vândute ca inele autentice antice sau vintage din aur roz.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.