Caracteristici ale anvelopelor de iarna

Caracteristici ale anvelopelor de iarna

  1. Sunt special concepute pentru condiții de conducere în timpul iernii

Dacă aveți anvelope all season, s-ar putea să vă întrebați de ce anvelopele de iarnă sunt necesare. Faptul este că anvelopele de iarnă sunt concepute special pentru a circula pe drum alunecos, zăpadă, ploaie și temperaturi scăzute este un lucru clar. Deși anvelopele all season pot fi ideale pentru o varietate de condiții de conducere, cum ar fi drumurile ude și cu zăpadă putina, pur și simplu nu sunt adecvate pentru iernile adevarate din Romania – în ciuda a ceea ce sugerează și numele. De aceea, atunci când se apropie sezonul rece, este vital să le schimbati cu anvelope de iarnă robuste.

  1. Suprafața de rulare este importantă

Anvelopele de iarnă sunt echipate cu un model special de rulare unidirecțională, care împinge efectiv zăpada și gheața. Ele au, de asemenea, o adâncime mai profundă a benzii de rulare decât anvelopele pentru tot sezonul, pentru o performanță mai bună în condiții de  zăpadă. Anvelopele de iarnă sunt, de asemenea, fabricate cu compuși speciali care pot suporta temperaturi externe scazute. Totuși, anvelopele all season sunt superioare anvelopelor de vara,a cestea oferind o tractiune superioara in special primăvara si toamna.

  1. Verificați presiunea în mod regulat

Este important să verificați periodic presiunea anvelopelor de iarnă. Pe măsură ce temperatură scad, presiunea din anvelopele dvs. va scădea – asigurarea faptului că anvelopele de iarnă au o presiune adecvată vor spori durata de viață a benzii de rulare, vor reduce consumul de combustibil și vă vor menține pe dumneavoastră și pasagerii în siguranță pe drum.

  1. Trebuie să montati toate cele patru anvelope, nu doar două

Indiferent dacă aveți tracțiune integrală, tracțiune față sau tracțiune pe spate, trebuie să montati anvelopele de iarna pe toate rotile celor doua punti motoare – nu doar două. Schimbarea doar a anvelopelor de pe o punte poate fi foarte periculoasa. Montarea exclusivă a părții din față sau din spate a autovehiculului cu anvelope de iarnă nu vă va oferi manevrabilitate și control adecvat, deoarece toate cele patru anvelope nu vor funcționa împreună. Dacă vă conduceti mașina numai cu două anvelope de iarnă, riscati sa pierdeti controlul vehiculului dumneavoastra intr-o zona cu aderenta scazuta.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.