Caracteristici esentiale de tinut cont la alegerea unei pompe de recirculare

pompa-recirculare-cu-variatie-electronica-wilo-yonos-para-256-130mm-2879-1-1489510936

 

Pompa de recirculare a apei aduce o contributie insemnata in orice locuinta, indiferent ca este vorba despre un sistem inchis sau unul deschis. Avand in vedere ca exista pe piata o gama larga de modele, trebuie ales cel potrivit nevoilor. De asemenea, trebuie facuta distinctia intre o pompa de recirculare gandita pentru apa curata de o pompa de recirculare proiectata pentru ape murdare.
Rolul unei pompe recirculare Wilo este de a reduce timpul de circulare a apei. Tradus, apa va ajunge la robinet in timp util, fara sa fie nevoie sa astepti. In plus, apa rece din tevi va fi inlocuita cu apa calda instant, atunci cand echipamentul ales este eficient.
Un beneficiu major de care se bucura toti cei care utilizeaza pompe de recirculare a apei se refera la eficienta energetica crescuta. Asta inseamna ca factura la intretinere va fi mai prietenoasa, desigur.

In anumite conditii, pompa de recirculare poate fi utilizata alaturi de un hidrofor. Daca vei tine cont de indicatiile de mai jos, cu siguranta vei face o alegere potrivita.
Pompa de recirculare pentru apa curata vs pompa de recirculare pentru apa murdara

Achizitionarea unei pompe de recirculare pentru apa curata nu ar trebui sa ridice probleme, intrucat majoritatea modelelor de pe piata au fost special concepute in acest sens. Atunci cand se doreste insa utilizarea pompei pentru o apa murdara, va trebui sa studiezi cu atentie toate caracteristicile pompei pentru a verifica daca exista aceasta posibilitate.
Raportat la nevoile pe care le ai vei alege o pompa pentru apa curata sau murdata, insa trebuie stii de la bun inceput acest lucru.
In acelasi timp, atunci cand te orientezi catre o pompe de recirculare pentru apa murdara trebuie sa iei in considerare dimensiunea si tipul impuritatilor.
Debitul maxim al pompei de recirculare
Este vorba despre o proprietate importanta, de care va trebui sa tii cont. Astfel, debitul trebuie sa corespunda cu sageata si valoarea specificata pe carcasa pompei. In general, pompele dispun de un debit care variaza intre 1 – 50 mc/h. In functie de asteptarile pe care le ai vizavi de debit, este recomandat sa iti indrepti atentia catre modelul potrivit.
Debitul practic dicteaza eficienta in functionare a unui astfel de echipament, deci trebuie sa ai in vedere acest lucru.
Inaltimea de refulare
Inaltimea de refulare se situeaza in intervalul 10 – 50 de metri. Alegand un model de pompa incadrata in acesti parametri in ceea ce priveste inaltimea de refulare, vei avea posibilitatea sa te bucurui de randamentul pe care il ofera la utilizare.
Inaltimea de refulare este una dintre caracteristicile esentiale, deoarece este responsabila cu obtinerea apei de care ai nevoie intr-un timp foarte scurt.
Adancimea de absorbtie
Aceasta reprezinta o alta proprietate importanta ce defineste orice pompa de recirculare. Astfel, se poate afirma ca valorile se situeaza intre 1 – 10 m, de preferat fiind sa optezi pentru valoarea potrivita nevoilor pe care le ai.
Adancimea de absorbtie aduce o contributie insemnata la ceea ce priveste eficienta unui astfel de sistem. In plus, in afara de aceasta trebuie avuta in vedere si presiunea la utilizare a pompei pe care doresti sa o achizitionezi. Atunci cand aceste valori sunt cele ideale, rezultatele scontate vor deveni realitate.

Nu in ultimul rand, este bine sa alegi un produs de la un brand cu renume pe aceasta nisa, la un raport pret – calitate corect. Intra pe shop-einstal.ro si alege pompa de recirculare menita sa faciliteze desfasurarea activitatilor de zi cu zi.

 

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.