Servicii securitate si protectia muncii

Imi spunea una dintre prietenele mele, ca nu intelege, de ce in Romania nu sunt locuri de munca bine platite si de ce sunt atat de multe accidente de munca? S-a gandit ca atunci cand va termina facultatea, ar fi potrivit sa-si deschida o firma proprie, care sa presteze activitati de protectia muncii. Asemanator cu activitatea pe care o desfasoara cei de la Avalia, adica servicii securitatea si protectia muncii. Cu toate ca, este o criza in aceast moment, pe piata muncii, in Romania, imi spunea ca cheltuielile cu angajatii ar fi mult mai mici, la noi in tara, decat oriunde in Europa.

Eu, incercam sa-i explic ca ii trebuie bani ca sa puna pe picioare, propria ei afacere. Cum banii sunt de fapt o problema multi afaceristi nu ii mai au, nici viitori antreprenori nu prea au sanse sa ii obtina…Bancile fiind foarte prudente, dupa criza economica, pe care am traversat-o si noi…si, din care cu greu ne revenim.

Ea, mi-a spus, surprinzator pentru mine ca are un job bine platit si, ca isi strange bani pentru a-si porni propria afacere. Lucreaza in acest domeniu, la serviciilor de securitate si protectia muncii, de unde spunea ea, se castiga foarte bine.
Desigur ca am ramas surprins…exista locuri de munca bine platite si in Romania. Si, nu am de ce sa nu o cred. Imi este amica de foarte multi ani. Asadar, ne cunoastem si nu ar avea, de ce sa se laude. Nu ar avea pentru ce.

Acum, despre servicii de securitate si protectia muncii eu nu am mai scris, dar cu siguranta am sa ma mai informez.. Nu sunt nici PRO si, nici CONTRA …unei afaceri, in acest domeniu.
Personal consider o afacere ca oricare alta. Cu contracte de prestari servicii legale, cu angajati, cu plata asigurarilor de sanatate, etc. Si, daca exista cerere trebuie sa existe si oferta.
In definitiv sunt bani obtinuti pe cai legale! Nimeni nu doreste sa aiba evenimente neplacute in afacerea sa. Ma refer, la accidente de munca, dar alta era ideea.

Exista locuri de munca bine platite si, in vremuri mai dificile. Vremuri pe care le strabate societatea romaneasca. Depinde de fiecare din noi ce vrem sa facem…sa stam cu mana intinsa, sa ne dea cineva sau sa cautam solutii.
Despre prietena mea, ce sa zic, ea are un obiectiv, acela de a-si incepe propria afacere. Daca va reusi, voi vedea…dar, ea incearca si chiar am incurajat-o in sensul asta! Daca cei de la AVALIA, au devenit foarte cunoscuti in servicii de securitatea si protectia muncii, ea de ce nu ar putea.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.