Aer conditionat de la Superklima

Aer conditionat de la Superklima
Aparatele de aer conditionat, nu mai sunt demult un moft ci o necesitate. Suntem in anul 2018, si de bine de rau veniturile romanilor au crescut. Foarte multi, acum, isi pot achizitiona un aparat de aer conditionat. Nu o spun eu, se vede cand mergem pe strada, acest fapt.
Cum functioneaza aparatul de aer conditionat?
Aparatele de aer conditionat cu montaj inclus, reprezinta, in fapt, un sistem modern pentru transferarea aerului racoros in interiorul incaperi. Asemanator, functioneaza si sistemele de ventilatie industriale, ce folosesc energia pentru transferarea caldurii din interiorul incaperii catre afara, fiind inlocuit de aer rece.
Cele mai multe sisteme sunt alcatuite din doua parti, o unitate amplasata in incapere si una aflata pe peretele exterior al cladirii, fiind conectate prin niste tevi, de regula, fabricate din cupru, capabile sa transporte aerul. O pompa, numita compresor foloseste un lichid numit freon, cu ajutorul caruia aerul se pastreaza rece. Cu alte cuvinte, freonul este transportat in stare gazoasa catre condensator (partea montanta in exterior) unde este transformat in lichid.
In cea de a doua jumatate a secolului trecut, aproape toate aparatele de aer conditionat foloseau o substanta alcatuita dintr-o combinatie de clor, fluor si carbon pentru a raci aerul, insa aceasta emitea chimicale daunatoare si s-a renuntat la utilizarea in 1995, fiind inlocuit de freon. In schimb, specialistii sunt de parere ca incepand cu anul 2020, freonul va fi inlocuit de alte substante mai eficiente.
Cum aleg cel mai bun sistem de aer conditionat?
In primul rand, fiecare persoana trebuie sa se decida care este incaperea in care se doreste instalarea acestuia, deoarece in functie de suprafata ce trebuie racita, aparatul de aer conditionat trebuie sa aiba o anumita putere. De asemenea, aranjarea mobilei trebuie facute in functie de locul in care se monteaza dispozitivul, astfel incat aerul rece sa nu bata direct catre canapele, birouri, scaune, pentru evitarea problemelor de sanatate. In plus, dispozitivele moderne sunt din ce in ce mai eficiente in privinta consumului de energie, astfel ca specialistii le recomanda pe acestea.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.