Calarasi/ focare de Pestă Porcină Africană

Pe 24 august au fost confirmate 3 focare de Pestă Porcină Africană în trei gospodării din comuna Borcea iar pe 26 august au fost confirmate alte 4 focare în Perișoru (2 focare) și Borcea (2 focare).
În gospodăriile populației, DSVSA Călărași recomandă crescătorilor de porci să aplice reguli minime de bioseciritate, astfel intrarea în zona de creștere a porcilor să se facă în haine și încălțăminte special prevăzute în acest sens, iar intrarea în zona de creștere a animalelor precum și la intrarea în gospodărie să se amenajeze dezinfectoare pietonale.

Medicul veterinar trebuie informat imediat cu privire la orice suspiciune de boală, porcii bolnavi și cei care au intrat în contact cu animalele bolnave nu trebuie sacrificați pentru consum.

În cazul apariției cadavrelor, acestea trebuie menținute în gospodărie până la sosirea medicului veterinar, iar accesul la animale a altor persoane sau vehicule trebuie restricționat.

Toate aceste măsuri au în vedere prevenirea și limitarea focarelor de infecție cu PPA. Chiar dacă virusul Pestei Porcine Africane nu afectează omul, totuși omul poate deveni un vector indirect de transmitere a bolii.

Sursa: Antena1 Calarasi

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.