Froome, câștigă ediția 2018 a Giro d’Italia

Britanicul Chris Froome câștigă ediția 2018 a Giro d’Italia și devine astfel primul rutier din 1983 încoace care câștigă la rând cele mai mari trei tururi cicliste: Le Tour, La Vuelta și Giro

Roma este astăzi gazda etapei finale a ediției din 2018 a Giro d’Italia. Manolo Terzian și Andrei Comșa vă așteaptă de la ora 16:45 pe Eurosport 1, pentru a ne lua rămas bun de la o ediție incredibilă din Giro.

O ediție memorabilă, animată de prestația lui Froome și Yates. Păcat de povestea cu salbutamolul. Sincer, bucuria lui Froome de la finalul etapei de ieri a fost cam exagerată. Nu era cazul, ținând cont de amenințarea posibilei suspendări. In rest, numai de bine! Am avut Giro de povestit peste ani, la gura sobei, cu atacuri spectaculoase, cu răsturnări de situație, cu efort dus la extrem. Si aici ma refer la Yates si Pinot care după eforturile colosale de a rămâne sus au clacat. Froome câștiga meritat în fața unui Dumoulin clasic de acum – exceland la contratimp si aparandu-se foarte bine în munți. A fost nevoie de o acțiune extraordinară pentru ca Froome sa ia tricoul roz si acesta a reusit-o! Deja gândul imi zboară la Turul Franței – alte trasee, oameni mult mai puternici pe munți, echipe mult mai organizate! Arrivederci!

 

 

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.