Biserica „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” din comuna Mânăstirea, va fi restaurata!

Biserica „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” din comuna Mânăstirea, va fi restaurata!

Biserica „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” din comuna Mânăstirea, județul Călărași, ctitorie voievodală, zidită în vremea şi la porunca voievodului Matei Basarab şi a doamnei sale, Elina, în anul 1648, având rol strategic, de apărare, va fi restaurată și introdusă în circuitul turistic printr-un proiect Regio-Programul Operațional Regional.

Valoarea cererii de finanțare este de aprox. 21,5 milioane lei, din care 18,05 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar 2,76 milioane lei, fonduri din bugetul de stat.
Investițiile vor include restaurarea și consolidarea frescei interioare și a componentelor artistice din lemn, amenajarea incintei, construirea unui corp anexă, realizarea unui sistem de iluminat arhitectural ambiental pentru punerea în valoare a monumentului și digitizarea lăcașului de cult. Totodată, vor fi refăcute instalațiile sanitare, electrice și termice.
Poriectul va fi realizat de Primăria Mânăstirea, împreună cu Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, în calitate de beneficiari, contractul fiind semnat cu MDRAP și ADR Sud Muntenia:

 

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.