Cand trebuie sa ne schimbam salteaua?

Cand trebuie sa ne schimbam salteaua?

Chiar daca salteaua de pat nu ni se pare un subiect care trebuie dezbatut pentru ca pana la urma este o simpla saltea, chiar cred ca sa discutam putin pe acest subiect. Caci pana la urma ne petrecem aproximativ o treime din viata noastra dormind, deci nu este pana la urma un simplu subiect.

Dar totusi cand trebuie sa optam pentru o saltea noua?

Durata de viata a unei saltele este de aproximativ 20 de ani, bineinteles in functie de caltitatea si de produsele folosite in confectionarea acesteia. Dar cum tehnologia evolueaza zi de zi, si cum tot mai multe produse noi apar in fiecare domeniu, inclusiv in cel al saltelelor de pat, specialistii ne atentioneaza sa nu folosim o saltea ma mult de 10 ani, chiar daca urmele de uzura nu sunt atat de evidente, bacteriile adunate de a lungul timpului in saltea ne pot afecta sanatatea pe termen foarte lung.

Daca nu poti observa foarte bine urmele de uzura, dar in fiecare dimineata te trezesti cu dureri de spate in fiecare dimineata cu dureri foarte mari de spate, cu mainile si picioarele intepeniti atunci in mod clar trebuie sa schimbi in cel mai scurt timp posibil salteaua.

O saltea de calitate ne poate oferi un somn sanatos si energia necesara pentru a rezista o zi intreaga. Chiar daca esti tanar si inca nu simti cat de importanta este o saltea de calitate, cu trecerea timpului vei observa ca ai nevoie din ce in ce mai mult timp pentru somn si vei vrea sa beneficiezi de tot confortul ce ti-l poate oferi o saltea.

Atunci cand cumperi o saltea pretul ei este cel mai neinsemnat criteriu pe care il putem avea in vedere, caci pana la urma atunci cand cumparam o saltea noua facem o investitie pe termen lung.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.