Legile justitiei îi timorează la independență.

Am citit că niște judecători de la o judecătorie (parcă din Piatra Neamț) au decis în Adunarea Generală să facă grevă că nu vor legile justițieiîi timorează la independență. Și că cică ies și pe treptele instanței pentru asta.
Ce vorbești, Franz?
Păi zic așa:
1. Niște legi adoptate în mod constituțional de Parlamentul României sunt atacate cu grevă de judecători? Pot face și parlamentarii și executivul niște greve dacă nu sunt mulțumiți de unele hotărâri, chiar legale de-ar fi… că îi afectează la libertate?

2. Ceva articol care îi afectează la naturelul simțitor al independenței lor ne împărtășesc și nouă? Că altfel vom critica și noi sentințele care nu ne plac că ”nu sunt bune” că au pierdut clienții procesul … ce atâta motivare de căi de atac? Și dacă se mențin așa neplăcute cum sunt ele, protestăm în robe pe treptele instanței.

3. Independența justiției, la care se simt ei așa de afectați, este o valoare constituțional protejată. Iar afectarea ei de o lege a Parlamentului este ”păzită” de Curtea Constituțională, nu de Judecătoria Piatra Neamț… cu tot respectul pentru fiecare judecător din fiecare colțișor de țară. Dacă te substitui unui alt organ al statului cum se numește asta? Cam uzurpare de calități oficiale… cu atât mai mult cu cât instanța supremă a sesizat CCR fix pe aceste aspecte și s-a respins obiecția.
În rest, lăsați paradeala pe haules, băgați nasul în dosare, în legi și în cărți (cum fac cei mai mulți dintre colegii voștri mai experimentați) și terminați cu haștageala prin sălile de judecată!

Later edit – se pare că protestează cică împotriva unui ”amendament” depus de ceva parlamentar cu niște infracțiuni stupide propuse … așa ceva …

Sursa: Avocat Ingrid Mocanu

4 gânduri despre “Legile justitiei îi timorează la independență.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.