Delegația din Turcia, la Slobozia

Mateloții turci de pe mai multe nave ale Forțelelor Navale ale acestei țări, acostate în Portul Constanța, au efectuat o vizită la Slobozia. Marinarii de pe submarinul TCG SAKARYA, fregatele TCG GEMLIK și YILDERIM, precum și de pe nava de patrulare KARADENIZ EREGLI, și-au cinstit eroii căzuți în Primul Război Mondial pe fronturile din această parte a lumii și care își dorm somnul de veci la Cimitirul Eroilor din Slobozia.
Delegația din Turcia a fost întâmpinată de viceprimarii municipiului, Gabi Mușat și Rudolf Gradea, care au primit plachete comemorative de apreciere din partea oaspeților.
Ceremonia a început cu prezentarea imnului militar, imediat după aceea, o impresionantă coroană de flori, ce purta însemnele Turciei, a fost depusă la baza mausoleului ridicat în memoria soldaților turci căzuți la datorie sub soarele Bărăganului.
Ca gest simbolic de menținere în conștiința istorică a jerfei militarilor turci în Primul Război Mondial, pe mormintele acestora au fost turnate câteva mâini de pământ adus de marinari chiar din țara lor.

sursa: Birou de presa Mun. Slobozia

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.