Modificare Cod Penal

Ce vă rog: dacă mai umblaţi la Codul Penal sau Codul de Procedură Penală, scoateţi naibii „preventiv” din faţa lui „arest”. Dacă un Gigel a înjunghiat pe cineva, e uşor penibil să spui că a fost arestat PREVENTIV, când victima zace deja în spital cu o butonieră în piept. Preventiv îl arestezi pe unu’ despre care ai informaţii solide că AR URMA să comită o infracţiune, nu pe cineva care a comis-o. Mersi.
PS pentru cei cărora Bunuțul le-a dat Facebook mult, dar minte puțină: „PREVENTÍV, -Ă, preventivi, -e, adj. Care are ca scop preîntâmpinarea unui rău, împiedicarea apariției sau a răspândirii unei boli, a săvârșirii unei infracțiuni etc.” (DEX). Utilizarea acestui cuvânt în sintagma „arest preventiv” ca măsură privativă de libertate DUPĂ comiterea unei infracțiuni e stupidă. Punct.

6 gânduri despre “Modificare Cod Penal

  1. nu o să schimbe nimic, toți sunt niște nenorociți, și nu o să le pese de oamenii săraci, care nu au apucat să plece afară, și au rămas ca să fie sclavii lor, săracii, îmi este milă de ei, mai ales de tatăl meu, în fine, vroiam să ți spun că nu o să schimbe nimic!! În rest, să ai toate bune, și succes în carieră, la cât mai multe cărți!!

    Apreciază

  2. Dar nici expresia ” daca va fi gasit vinovat”, vanturata la tv in cazul unei crime sau fapte clar savarsite, dovedite, filmate si recunoscute de faptuitor. Vezi unul( una) ce a lovit de 20- 30 de ori cu satarul si apoi ni se comunica….” daca va fi gasit vinovat…”.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Măi oameni buni, eu vorbesc despre cuvinte, nu despre măsură. Să-i zică „arest temporar”, na. Că nu zic să-l arunci în pârnaie forever and a day fără proces, Doamne, iartă-mă. Zic doar să-i schimbe dracului denumirea, atâta tot.

    Apreciază

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.