Repatriere decedati proceduri

Repatriere decedati proceduri

 

Cetatenii romani aleg sa plece la munca in alte tari ce sunt membre EU cu scopul de a gasi unui trai mai bun. Unele tari europene sunt de cateva ori mai dezvoltate decat tara noastra, dorinta cea mai mare a romanilor este aceea de a castiga un salariu minim pe economie de trei ori mai mare ca cel pe care il castiga in Romania.

Romanii prefera ca destinatie de emigrare, cel mai des, urmatoarele  patru tari: Italia, Grecia, Spania, sau Germania. Romanii. Romanii care emigreaza spre aceste tari accepta oferte de munca pe posturi de muncitori, contracte ce sunt platite cu un salariu de circa 1.000 de euro pe luna. Membrii de familie care pleaca în strainatate la munca, lucreaza pentru copiii lor care raman in tara, in grija bunicilor sau a matusilor.  

Decesul unui membru de familie este o veste mereu aducatoare de doua tipuri de pagube, una financiara din cauza costurilor ridicate ale procedeelor de repatriere decedati iar cealalta este o paguba de ordin emotional.

Etapele emotionale prin care un membru de familie poate trece in fata pierderii unui parite sau frate sunt inevitabile. Unele persoane reusesc sa treaca mai repede peste deces cat si peste greutatile pe care le impune procedeul de repatriere decedati. Depinde de fiecare individ in parte, de circumstantele mortii persoanei iubite si de puterea familiei de a merge inainte. Costul obtinerii documentelor pentru aprobarea procedeului de transport funerar si acela de obtinere a pasaportului mortuar sunt destul de ridicate.

Una dintre piedicile pe care o persoana le-ar putea resimti atunci cand este pusa in ipostaza de a organiza costisitorul procedeu de repatriere decedati este starea depresiva ce este prezenta in cea mai mare parte a zilei. De asemenea decesul unei persoane apropiate poate duce la diminuarea marcata a interesului sau placerii pentru activitatile interumane, pierdere in kg sau luare in greutate, prezenta insomniei sau hipersomnie aproape in fiecare zi.

Orice firma pe care o abordati este obligată sa execute serviciul de repatriere decedati are in sarcina sa si intocmirea documentelor necesare repatrierii. Acestea insa, pot diferi in functie de fiecare tara in care decesul a survenit si pot avea costuri diverse in functie de legislatia teritoriului unde a avut loc decesul.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.