Pompiliu Popescu, profesorul de modelism

Muzeul Municipal Călărași, din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, organizează expoziția de amintiri dedicată profesorului de modelism (aero-navo-racheto-automodele) Pompiliu Popescu.
27654464_740604269483594_1871118118146692934_n.jpgProfesorul Pompiliu Popescu s-a născut 12 iulie 1931 în comuna Mircea-Vodă, acum cartier al Călărașiului, fiind penultimul născut dintr-o familie cu 5 copii. Tatăl a fost dascăl la biserică, iar mama lui casnică. A terminat liceul în Călărași și apoi a urmat studiile tehnice postliceale. La începutul carierei a lucrat în învățământ. Din anul 1959 activitatea profesionala se identifica aproape integral cu cercul de modelism (navo-racheto-aero-automodele) al Casei Pionierului devenită după 1989 Clubul Elevilor. A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale fiind multiplu campion național la modelism, la categoria seniori. Astfel datorită rezultatelor devine maestru al sportului și este decorat cu Meritul Cultural. A antrenat sute de copii din Călărași obținând cu unii dintre ei nenumărate titluri de campioni și vicecampioni ai României. Un mare autodidact, avea cunoștințe avansate de mecanica fluidelor, termodinamica și aeronautica. A avut și preocupări artistice materializate în pictură în ulei, pirogravura, arta fotografica și mic mobilier artizanal. Era cunoscut, apreciat și chiar” temut „de competitorii de modelism din toate cluburile din România. A decedat pe 21 aprilie 2014.
Cei care au lucrat sub îndrumarea Profesorului, cei care doar au auzit de dânsul dar și cei care doresc să afle lucruri noi sunt așteptați să viziteze expoziția.

sursa: Muzeul Municipal Călărași.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.