La ce servește un ordin de protecție?

Într-o oră de știri, am avut două femei pe care bărbații lor le-au omorât, după ani întregi de bătăi; o altă femeie, însărcintă în 7 luni, care a născut prin cezariană de urgență un copil care, cel mai probabil, va rămâne cu sechele din cauza picioarelor încasate în burtă de mama lui, de la tată. Tată care nici până acum nu s-a sfiit să-și calce în picioare femeia, sub ochii celuilalt copil al lor. O altă femeie povestește ce bătăi a încasat de la bărbatul ei și cum o întrebau polițiștii „dar ce ați făcut, doamnă?”, de parcă, dacă ar fi făcut ceva, ar fi meritat bătaie.
Primele două depuseseră plângeri penale și obținuseră ordine de restricție împotriva agresorilor. Ordine încălcate în repetate rânduri, fără nicio consecință pentru bătăuși.
Vecini care spun că „era băiat bun”, dar auzeau „scandaluri, plânsete, mobilă aruncată”. Mă întreb câți dintre ei au sunat la 112 și câți și-au tras perna peste urechi și s-au întors pe partea cealaltă.
Cum facem? La ce servește un ordin de protecție, dacă femeile care au avut așa ceva au sfârșit în mormânt? Cum își permite un polițist să întrebe o femeie bătută ce a făcut de ajuns vânătă la secție? Cum au trecut militarii ucigași testările psihologice?
Și nu începeți cu „femeia trebuia să plece la prima palmă”, pentru că teoria e simplă. În practică, agresorul te frânge întâi psihic, să fie sigur că nu mai poți să lupți. Prima palmă vine după mulți bocanci dați cu sete în suflet și în minte.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.