Ce presupune operația de liposucție abdominală și cât costă o astfel de procedură estetică?

 

Ce presupune operația de liposucție abdominală și cât costă o astfel de procedură estetică?

Mai mult ca sigur, lupta cu kilogramele în plus este, de departe, cea mai comună problemă a femeilor din zilele noastre. Iar asta deoarece, în timp ce importanța aspectului fizic câștigă tot mai mult teren în viața socială și, uneori, chiar profesională, slăbitul nu este un lucru chiar ușor de făcut, nici chiar cu toate dietele și programele de exerciții fizice care promit rezultate uimitoare.

Pur și simplu, sunt părți ale corpului pe care, uneori, grăsimea se încăpățânează cu orice preț să rămână intactă, așadar chirurgia estetică rămâne ultima soluție viabilă pentru obținerea conturului armonios al corpului, la care orice femeie visează.

Această afirmație este susținută, de fapt, de cifre, acestea arătând că în ultimii 4 ani liposucția a ocupat primul loc în topul celor mai populare operații estetice din America și că devine tot mai solicitată și în Europa. Mai precis, potrivit statisticilor, în anul 2016, în România au fost efectuate peste 3000 de liposucții, cea mai solicitată dintre ele fiind cea abdominală.

Cum se realizează o operație de liposucție?

Denumită, în termeni medicali, și lipoasirație sau liposculptură, această operație poate viza diferite alte zone ale corpului, astfel că, pe lângă liposucția abdominală, mai există și liposucția brațelor, a coapselor, a flancurilor sau a gambelor și liposucție pentru gușă sau pentru spate.

Evident, așa cum spuneam, cea care vizează zona abdominală este cea mai populară, și chiar dacă este atât de apreciată pentru rezultatele pe care le oferă în privința remodelării corporale și redării unui contur frumos corpului, operația le este indicată doar persoanelor cu o greutate stabilă și se recomandă numai în cazul în care numărul de kilograme de care vrei să scapi cu ajutorul acestei intervenții este maxim 10.

Așadar, este foarte important de reținut că liposucția nu este o soluție pentru persoanele cu probleme de obezitate.

Operația în sine constă în introducerea unei canule în abdomen care colectează și evacuează grăsimea topită prin diferite procedee (laser, ultrasunete, vibrații). Astfel, trebuie știut că liposucția poate fi de diferite tipuri, precum tumescentă, laser, VaserLipo, PowerLipo, SafeLipo și SmartLipo.

Recuperarea după lipoaspirație

Recuperarea în urma operației de liposucție abdominală presupune, mai întâi de toate, răbdare și timp.

Mai precis, trebuie să conștientizezi dinainte că, în primele săptămâni după intervenție, abdomenul va fi vânăt și va fi greu să-ți observi noul contur, însă, în funcție de stilul de viață pe care îl ai și de cât de strict respecți recomandările medicului, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Cât costă o liposucție?

În privința prețului – pentru că și acesta are o importanță semnificativă atunci când vine vorba de alegerea unei astfel de soluții pentru a scăpa de kilogramele în plus – trebuie știut că acesta se stabilește în funcție de o serie de factori pe care doar împreună cu medicul estetician îi poți stabili.

Totuși, ca să îți faci o idee, putem preciza că în România prețul unei liposucții abdominale variază între 1700 euro și 2600 euro.

Un gând despre “Ce presupune operația de liposucție abdominală și cât costă o astfel de procedură estetică?

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.