Politicieni de mucava

Politicieni de mucava.

Dreapta vrea să ajungă la putere; dar nu în mod firesc, prin alegeri, ci prin răsturnarea în forță a Regimului PSD. Politicienii români s-au suit călare pe protestele pe care le-au încurajat și strigă Jos PSD-ul.
Presupunând că vor da jos guvernul PSD-ului, „ciuma roșie”, cu ajutorul străzii, ce se întâmplă mai departe? Alegeri anticipate nu pot fi, pentru că e practic imposibil. Am avea deci o guvernare axată pe PNL-USR-PMP. Nu ajunge: vor trebui să ia și UDMR; tot nu ajunge; vor trebui să rupă parlamentari de la PSD sau să ia ALDE la guvernare, imposibil.
Deci, ar putea fi o guvernare PNL-USR-PMP-UDMR+ parlamentari rupți din PSD, adica de la „ciuma roșie”. Planul inițial era ca Tudose să-și dea demisia și președintele să-l numească din nou, iar el să facă un guvern în care să fie, cum necum și PNL. Planul a căzut și a fost nervozitate mare. Dar să mergem mai departe:

Cine va fi prim-ministru? Cine vor fi miniștrii? Care este programul de guvernare?

Teoretic prim-ministru ar trebui să fie Orbán, de la partidul cu cei mai mulți parlamentari. Ca miniștri avem de unde alege: Chichirău, Goțiu, etc. Va veni și PMP-ul cu niște nume, va trebui să le dea și celor pe care-i ia de la PSD ceva.
Ce vor face de a doua zi? Teoretic, ar trebui să guverneze. Practic, se vor uita în sus, la cei care i-au pus; pentru că lor le vor fi datori, celor care vor fi dat jos PSD-ul prin forță, pentru că dacă nu ascultă, vor avea aceeași soartă. Cine îi va fi pus?
Exact cine știm cu toții: cei care simt că pierd puterea, adevărații conducători ai României, Statul Profund, Statul Paralel sau, de ce nu, Statul Mafiot, cum zicea Traian Băsescu; sau s-a răzgândit?

Gazduiesc: Gelu Visan-analist politic

3 gânduri despre “Politicieni de mucava

  1. Cum să guverneze liberalii?! Ei nu-s în stare să-și asume un protest în stradă în numele lor și se ascund în spatele unor organizatori, care, nici ei nu au curajul să-și asume, cu subiect și predicat, că scot oamenii în stradă și să explice nației câteva motive concrete pentru ce protestează. Fiind un protest neasumat se strigă lozinci, lumea nemulțumită, pe bună dreptate, se răcorește un pic pentru că a protestat împotriva guvernanților. Pleacă acasă continuând să înjure dar nimic nu se schimbă pentru că nu are cine să provoace schimbarea din mediul politic. Să ne mai uimim că în România lucrurile merg anapoda?! Norocul nostru e că avem în sistemul național de valori zicerea ”merge și așa!”

    Apreciat de 1 persoană

  2. În nici un caz nu s-au răzgândit! Așteaptă să se decidă o altă strategie. Cred că Planul B nu exista! Dar oricum ei vor răsturnarea Guvernului, dar nu vin cu nici o variantă! Păi ce schimbăm cu ce? Doar pe principiul scoală-te tu să mă așez eu?! Românul are o vorbă: nu dă vrabia din mână pe cioara din par!

    Apreciază

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.