Crăciun fericit! Sărbători fericite!

Ne aflăm în preajma Sărbătorii Crăciunului și a Noului An, perioadă în care auzim des în jurul nostru vorbindu-se despre iubire, altruism și speranță. Cu toții ne dorim să trăim într-o lume mai bună ghidată de valori morale înalte și sperăm ca fiecare an să ne aducă schimbări pozitive. Puși față în față cu realitățile zilelor noastre de multe ori ne simțim în schimb deznădăjduiți și lipsiți de putere, însă tot de noi depinde să schimbăm acest lucru prin a face tot ce stă în forțele noastre pentru a ne crea acea lume pe care ne-o dorim. Să manifestăm noi acele valori pe care le dorim implementate în societate, să fim corecți integri și verticali și să trăim într-o manieră ecologică, cu respect față de tot ce ne înconjoară.

Să fim mândri de ceea ce vedem în oglindă și suficient de raționali pentru a ne da seama că întotdeauna există lucruri și lecții pe care le mai avem de învățat, pentru că dezvoltarea noastră personală nu se sfârșește niciodată.

În această perioadă în care toată lumea ne îndeamnă să fim mai buni și să dăruim mai mult ar fi minunat să înțelegem că putem face asta indiferent dacă este sau nu Sărbătoare, indiferent dacă alții ne răsplătesc sau nu pentru bunătatea, generozitatea sau ajutorul acordat.

Atunci când facem un bine, să îl facem pentru că avem de unde dărui, pentru că înainte am avut grijă în primul rând de noi și am reușit să devenim acei oameni care oferă din preaplinul, din abundența lor. Să oferim fără să ne așteptăm la ceva în schimb, fără a pretinde o recompensă de orice natură ar fi ea, fără să le reproșăm mai apoi altora că i-am ajutat.

Să învățăm să fim suficient de „egoiști” pentru a putea fi cu adevărat altruiști. Să învățăm că iubirea față de un altul izvorăște din iubirea de sine, să învățăm așadar să ne iubim și să ne respectăm în primul rând pe noi înșine.

Să ne amintim ce este cu adevărat important pentru noi, să ne stabilim prioritățile și să nu ne mai lăsăm abătuți de la calea și de la obiectivele noastre.

Să ne respectăm adevărul interior, să ne ascultăm intuiția și să nu ne mai lăsăm influențați de persoane care nu reprezintă cu adevărat niște modele pentru noi.

Să fim autentici și sinceri cu noi înșine și să nu mai facem promisiuni pe care nu le putem respecta, pentru că acest lucru ne dăunează în primul rând nouă.

Anul 2017 este pe cale să se sfârșească și îmi doresc să pășim împreună în noul an încrezători în puterea noastră interioară și în capacitatea de a ne transforma visurile în realitate!

Crăciun fericit! Sărbători fericite!

Cu drag,
Ursula Sandner

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.