Eu iti vreau doar binele

Eu iti vreau doar binele” este o afirmatie pe care o auzi de multe ori de la persoane care de fapt incearca doar sa te manipuleze pentru ca sa isi atinga, prin tine, propriile lor obiective.

Atunci cand tu simti ca vrei sa iei o decizie, iar cineva iti spune sa nu faci acel ceva, sub pretextul ca „iti vrea binele”, gandeste-te ce are de pierdut sau de castigat acea persoana prin „grija” pe care ti-o poarta.

Nu de putine ori vei constata ca tu si dorintele tale nu conteaza, ci persoana in cauza se straduieste sa te manipuleze pentru a-si satisface interesele egoiste: ii este teama ca decizia ta o va afecta in mod direct, ca va pierde ceva sau nu isi va mai putea atinge obiectivele.

Al cui bine il urmareste acea persoana? Al tau sau al ei?

Sigur ca exista oameni care tin la tine si care iti vor cu adevarat binele. Insa, cum fiecare om are propria sa realitate, poate ca binele altora nu este si binele tau.

Alege intelept de cine asculti, de cine te lasi influentat, cui ii permiti sa ia decizii in locul tau.

2 gânduri despre “Eu iti vreau doar binele

  1. Relationarea-reticenta:atipice sau preventive,atitudine ori stagnare?;Ce ar trebui sa apropie ori dezvolta echilibru pentru interesele juste pentru fiecare.Aceasta carte a dvs,merita subventionata/sponsorizata.Societatea,mare parte,deformata de lipsuri ale cunoasteri,materiale ori in formare de prezent si viitor are nevoie de dvs,de forte de echilibru,realism si cunoastere.Dorim dezvoltare si eliminarea maleficului,degradarii.

    Apreciază

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.