Ce sa ai in vedere la executarea propriului foraj de alimentare cu apa

Tot ce trebuie sa stie un beneficiar  legat de executarea unui foraj de alimentare cu apa pentru gospodarie

O persoana fara pregatire in domeniul forajelor de apa se poate afla in dificultate atunci cand vine vorba de a-si dota gospodaria cu o solutie de alimentare cu apa potabila. Pentru a nu risca luarea unor decizii gresite, va ilustram in cele ce urmeaza catvea informatii utile despre acest subiect.

Necesarul de apa pentru o gospodarie poate fi obtinut cu ajutorul unei fantani de mica adancime, care utilizeaza apa meteorica. Totusi, avand in vedere gradul de poluare existent la ora actuala, aceasta varianta este una de evitat, deoarece panza de apa se poate infesta foarte usor, mai ales daca nu locuiti intr-o zona cu izvoare de adancime care sa ajunga la suprafata.

Firma noastra specializata in foraje de mare adancime  executa si puturi forate. Aceasta este singura optiune viabila atunci cand panza de apa se situeaza la adancime mai mare de 20 de metri. In comparatie cu fantana de unde apa este scoasa prin diverse metode la indemana, in cazul puturilor forate, apa este scoasa doar prin intermediul unor pompe submersibile.

Va atrage solutia unui put forat? Atunci trebuie sa stiti urmatoarele lucruri:

  • Departe de a fi o simpla gaura in pamant, finalizarea unui put forat implica o serie de operatii tehnologice. Firma raspunzatoare pentru lucrare are obligatia de a preda putul cu fisa apei si cu verificari ale debitului.
  • Orice firma serioasa de foraje apa potabila trebuie sa se intereseze inainte de inceperea lucrarilor aferente, oferind o diagnoza clara inainte de introducerea tuburilor prin carotaj electric. Pe baza studiilor hidro se stabileste faptul daca forajul are sau nu apa.

Ca beneficiar al unui put forat, trebuie sa contactati vecinii din zona, informandu-va asupra potentialului hidro-geologic al zonei. Va fi nevoie sa depistati daca exista fantani sau alte puturi in imediata vecinatate a gospodariei dumneavoastra, sa stiti la ce adancime se afla panzele freatice, dar si alte detalii utile precum calitatea apei, tipul solului din regiune etc.

Evitati sa semnati contracte cu firme care nu ofera dovada unor echipamente adecvate si excludeti-le pe cele cu echipare artizanala.

Nu uitati ca deschiderea santierului si realizarea forajelor cu noroi bentonic poate dura de la cateva zile pana la o saptamana-doua, luand in calcul si ultimele operatiuni de curatare a zonei si de predare a esantioanelor.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.