Cand tu te accepti pe tine, nu mai ai nevoie de aprobarea celor din jur

Cand tu te accepti pe tine, nu mai ai nevoie de aprobarea celor din jur.
Cand tu ai incredere in tine, nu te mai lasi influentat de cuvintele altora.
Cand tu te iubesti pe tine, nu mai cersesti atentie de la altii.

Da, este dificil sa te accepti, sa ai incredere in tine si sa te iubesti. Pentru ca nu doar ca nu ti-a spus nimeni cat de important este sa traiesti asa, ba chiar din contra, ti s-a spus ca nu e voie: trebuie sa asculti de altii, ei stiu mai bine ce este bine pentru tine; daca ai incredere in tine inseamna ca esti arogant si mandru; iar iubirea de sine… este egoism sau narcisism. Pe altii trebuie sa ii pui mai presus de tine, sa fii modest, sa stai in banca ta, sa nu iesi din rand, sa faci ce face toata lumea.

Vezi tu, educatia pe care ai primit-o si mentalitatea in care traiesti nu pun accent pe fericirea ta. Ti se cere sa pari, sa te prefaci, sa accepti compromisurile si sacrificiile pentru ca „asa trebuie”, „asa se face”. Rezultatele acestui tip de mentalitate le vedem cu totii: suntem deprimati, nefericiti, plini de trairi negative, iar lucrurile merg in tara asta asa cum merg.

Te invit sa faci un exercitiu de imaginatie – cum ar arata oare chipurile oamenilor de pe strada daca fiecare individ in parte si-ar da voie sa fie mandru de sine, sa aiba incredere in fortele sale si ar trai in acord cu autenticitatea sa? Cum ar fi Romania daca ar fi populata de oameni verticali, increzatori in ei insisi, impliniti si multumiti de ei si de viata lor?

Ai venit pe lume pentru tine, pentru a-ti cauta calea care iti aduce bucuria de a trai si, traind in acest fel, sa iti aduci contributia si la binele societatii din care faci parte.

sursa: Ursula Sandner

Un gând despre “Cand tu te accepti pe tine, nu mai ai nevoie de aprobarea celor din jur

  1. Iubirea de sine, este primordială, în a reuși în fața atâtor stereotipuri dintr-o societate, forța proprie este absolut fantastică, dacă știi să o canalizezi acolo unde trebuie, indiferent de situație.

    Mulți nu concep, nimic altceva de a se complace în omniprezentul: „Vai dar ce vor spune cei din jur ” și asta este și mai greu de realizat acolo unde există dependență.

    Iubește-te pe tine, când vei realiza asta, vei avea parte de aceiași reciprocitate.

    Apreciază

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.